Functie
Senior Consultant
Standplaats
Hengelo
E-mailadres
v.meier@denf.nl
LinkedIn
Link naar profiel

Vincent Meier

Vanaf 1 juli 2011 werk ik bij D&F in de functie van Senior Consultant. Voordat ik bij D&F begon heb ik 15 ervaring opgedaan in de safety consultancy. Daar heb ik mij eerst gericht op de technische, en later op de organisatorische, kant van veiligheid voor organisaties. Gedurende de laatste jaren heb ik mij verder bekwaamd in cultuur en gedrag verbeteringstrajecten.

De laatste 10 jaar heb ik regelmatig grote projecten uitgevoerd die erg dicht tegen het organisatorische en cultuur veranderkundig advies lagen. Deze trajecten spreken mij het meeste aan, omdat ik dan met de mensen in de organisatie bezig ben voor een verbetering van de werkomstandigheden. Het geeft de mogelijkheid om het bewustzijn van de risicoperceptie van de mensen in de organisatie te verhogen. Het uiteindelijke doel is om Nederland een stukje veiliger te maken.

Ik ben al jaren lid en secretaris van de vakgroep Working Equipment Safety Platform, bij het grote publiek bekend onder de naam WESP. De vakgroep WESP richt zich op de “harde technische veiligheid”.

Verder ben ik voorzitter van de convenantenwerkgroep De Menselijke Factor. De menselijke factor is een samenwerkingsverband van de beroepsvereniging  van alle kerndeskundigen (NVVK, BA&O, NVvA, NVAB) en richt zich op veiligheidscultuur en gedrag ofwel “zachte veiligheid”. Daarnaast ben ik secretaris van de regiogroep Twente/IJseldelta, de regiogroep voor veiligheidskundige van Overijsel en Gelderland. De regio groep richt zich voornamelijk op de nieuwe ontwikkelingen op veiligheidskundig gebied.

Tenslotte maak ik deel uit van de Programmaboard Versterking Arbeidsveiligheid van het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. Deze programmaboard is een denktank voor MKB Nederland waar het beleid voor cultuur en gedrag verbetering mede wordt bepaald. Een voorbeeld hiervan is de cultuurverandering vouchers voor MKB Nederland.

Bij D&F mag ik op het gebied van safety management en culture mijn werkzaamheden uitvoeren. Het bestaat onder meer uit het geven van advies en trainingen over: organiseren, veiligheidsbewustzijn, leiderschap, risicoperceptie, etcetera. Dit doe ik al vele jaren met heel veel plezier.

 

Alle medewerkers

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340