Machineveiligheid

Machineveiligheid

Van verpakkingsmachine tot productielijn, van voedingsmiddelenconcern tot sluiscomplex. Van oude tot nieuwe machine, van ontwerp tot en met gebruiksfase, onze veiligheidsexpertise op dit vlak legt de basis voor uw veiligheidsbeleid rondom machineveiligheid

 

Dé expert in machineveiligheid

Als een machine in gebruik wordt genomen haalt u bij D&F dé expertise om de machine in veilige staat te houden, zodat uw mensen veilig met de machine kunnen blijven werken en u daarnaast voldoet aan wet- en regelgeving. Indien gewenst ontwerpen we kant en klare oplossingen om uw machine in veilige staat te brengen en begeleiden we u bij de realisatie hiervan. In de gebruiksfase helpen we u met een keurings- en inspectieplan of een Lock-Out/Tag-Out/Try-Out procedure en instructies.

CE-markering van machines

Een belangrijk thema binnen machineveiligheid is CE-markering. Onze expertise op dit gebied heeft zich ontwikkeld sinds de komst van de Europese Richtlijnen (Machine-, EMC-, Laagspannings-, ATEX114 Richtlijn en de Richtlijn Drukapparatuur). CE-markering is van toepassing voor nieuwe machines maar veelal ook voor bestaande machines die worden gewijzigd of samengebouwd.

 

Functionele veiligheid in de machinebouw volgens het V-model

Een bijzondere expertise binnen machineveiligheid is Functionele Veiligheid. We hebben voor u het V-model ontwikkeld, waarmee we u begeleiden via de identificatie en classificatie van veiligheidsbesturingen SIL (Safety Integrity Level) en PL (Performance Level) tot aan de specificatie, verificatie en validatie hiervan. Voor deze expertise staan onze TÜV gecertificeerde Functional Safety Engineers tot uw beschikking.

Ontvang gratis de infosheet 'Functionele Veiligheid in de Machinebouw volgens het V-model':

Veiligheidstrainingen

Als u zelf expertise in huis wilt hebben vindt u in onze Safety Academy een uitgebreid pallet trainingen rondom Machineveiligheid en Functionele Veiligheid. Deze veiligheidstrainingen variëren van van basiskennis tot zeer diepgaand, zoals

Bekijk alle veiligheidstrainingen op www.safety-academy.nl

Vragen over machineveiligheid?

D&F heeft meerdere experts op het gebied van machineveiligheid. Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze veiligheidsadviseurs:

  • telefonisch contact via (076) 50 40 340
  • stel uw vraag direct via het contactformulier

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340