Veiligheidsmanagement en -cultuur Verbeter de veiligheid in uw organisatie, begin bij de cultuur

Veiligheidscultuur

Op praktische wijze de veiligheid in uw organisatie verbeteren, dat is wat het Safety Management en -culture (SMC) team voor u doet. Als team werken wij mee aan uw doelstelling, al uw medewerkers na een dag veilig werken weer gezond en gelukkig naar huis laten gaan. Vanuit onze passie voor veiligheid bieden we u ondersteuning vanuit alle expertises die we in huis hebben.

Duurzame verbetering van veiligheid

Wij bieden u een mix van expertise rondom veiligheidskunde, veranderkunde en gedragspsychologie. Onze aanpak is ingedeeld naar de vijf stappen van Brainsafe®, is klantspecifiek en sluit zoveel mogelijk aan bij bestaande structuren en systemen in uw organisatie. Iedere stap biedt u een aantal diensten, waarmee u de veiligheid in uw organisatie stapsgewijs duurzaam verbetert.

  1. Veiligheidscultuur
  2. Veiligheidsmanagement
  3. Veiligheidsladder©

Let op: Al onze cultuurdiensten zijn te vinden op www.safety-culture.nl

Afhankelijk van de fase waarin uw organisatie zich bevindt kan flexibel met deze stappen en bijbehorende diensten worden omgegaan. De stappen worden samengesteld tot een passend cultuurprogramma. Ook als uw behoefte ligt bij één van deze diensten, dan ondersteunen wij u graag!

Boeken over Veiligheidscultuur en -gedrag

Om een stevige basis te leggen voor versterking van uw veiligheidscultuur en het veiligheidsgedrag hebben wij de boeken Brainsafe® en Integraal Compliance Management© (ICM) gepubliceerd.

Brainsafe 2.0®Brainsafe 2.0®

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat veel modellen en een compleet arsenaal aan praktische gedragsbeïnvloedingsinstrumenten die u helpen om de veiligheid structureel te verbeteren. Brainsafe® is echte 'must read' voor iedereen die geïnteresseerd is in veiligheidscultuur, veiligheidsgedrag en veranderprocessen.

 

Brainsafe®Brainsafe®

Brainsafe bevat vele praktijkervaringen en vele instrumenten en interventies om veiligheidscultuur en -gedrag te kunnen beïnvloeden vanuit een veiligheids-, organisatiekundige en psychologische achtergrond. - UITVERKOCHT

 

 

Integraal Compliance ManagementIntegraal Compliance Management

Integraal Compliance Management is bedoeld voor bedrijven die beleidsthema’s willen integreren. In het boek staan concepten, interventies en tools die een organisatie helpen om veiliger, gelukkiger, duurzamer en efficiënter te worden. Integraal Compliance Management gaat over het managen van alles wat niet uw primaire proces is. Het kan helpen met het vereenvoudigen, versterken en integreren van de processen zoals risicomanagement tot aan verandermanagement. Dit kan voor uw bedrijf een enorme tijds- en kostenbesparing opleveren.

Uw organisatie verbeteren?

Wilt u de veiligheid van uw organisatie in kaart brengen, een veiligheidsprogramma implementeren en/of de kennis en organisatie borgen en versterken?

Wij informeren u graag over mogelijke ondersteuning op maat. Stel uw vraag aan één van onze veiligheidsspecialisten of neem direct contact op voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Maak kennis met Onze Safety Culture experts

Yvonne Langen
Marcel de Munck
Emmanuel Kuehn
Davey Verbeek
Kelly van Krieken

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340