Organiseer een veiligheidsdag en creeër een `veiligheidsboost`

Voor een verandering is energie nodig. Deze energie zorgt ervoor dat mensen in beweging komen en dat de verandering standhoudt. Laat mensen urgentie (de noodzaak) voor verandering intens voelen. Creëren van urgentiebesef gebeurt door te communiceren met de organisatie, bijvoorbeeld middels een veiligheidsdag of veiligheidsweek.

Geef het veiligheidsbewustzijn een 'boost'!

Een veiligheidsdag heeft enerzijds een luchtig karakter en anderzijds ontwerpen we de dag zo dat het veiligheidsbewustzijn een behoorlijke ‘Boost’ krijgt. Om dit te realiseren zetten we onze expertise in rondom veiligheidskunde, veranderkunde en gedragspsychologie. Een en ander gekoppeld aan bestaande en bekende programma’s in uw organisatie rondom bijvoorbeeld leiderschapsontwikkeling, HRM, lean production of kernwaarden.

Stimuleer veiligheidsgedrag  

Door op locatie met mensen te praten van hoog tot laag in de organisatie proeven we de sfeer en halen we mogelijke knelpunten of weerstanden boven water. Hierop wordt een  draaiboek voor de veiligheidsdag ontworpen dat wordt voorgelegd aan het management en leidinggevenden. Hun rol is tenslotte cruciaal als het gaat om het aansturen van veiligheidsgedrag. De leukste en meeste effectieve veiligheidsdag is die waaraan de gehele organisatie meedoet, van secretaresse tot machine operator, en dan het liefst in gemengde groepen. Een frisse blik van iemand van een andere afdeling leidt vaak tot mooie inzichten.

Een ludiek, leerzaam en afwisselend veiligheidsprogramma

Het programma wordt geheel in samenspraak samengesteld en is dus altijd op maat. D&F bewaakt we een goede balans tussen theorie en praktijk, tussen denken en doen, tussen veiligheidstechniek- en gedrag en tussen activiteiten binnen en buiten. Deze uitdaging is onze ervaren trainers zeker toevertrouwd.

Elementen die regelmatig terugkeren in een veiligheidsdag zijn bijvoorbeeld het veiligheidscultuurspel, muziek en film, belevingsscenario’s, teambuilding, zelfreflectie, regietheater en ludieke acties, zelfwerkzaamheid en oefeningen buiten de deur.

Een ludiek, leerzaam en afwisselend programma van een dag of een week, waarin een veiligheids ‘boost’ wordt gecreëerd via een mix van interventies, van workshops tot en met een feestelijke afsluiting.

De resultaten van de veiligheidsdag worden door ons verwerkt in een beknopte rapportage. Met deze informatie kunt u het komende jaar vooruit om veiligheid verder te verbeteren.

Organiseer een Veiligheidsdag of veiligheidsweek

Wilt u veiligheidsdag of veiligheidsweek te organiseren? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze veiligheidsexperts voor een vrijblijvende kennismaking. Ook voor vragen over veiligheidsmanagement, -cultuur en -gedrag staan zij u graag te woord.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340