Nieuws: Explosieveiligheid in 100 vragen

18/08/08

 

D&F brengt, in samenwerking met uitgeverij Kluwer, het boekje ‘Explosie-veiligheid in 100 vragen’ uit. De auteurs Gerd-Jan Frijters, Arthur Rooze en Jacko Scholten, zijn allen werkzaam bij D&F Consulting B.V. Het boekje geeft antwoord op honderd veel gestelde vragen over explosieveiligheid en de ATEX regelgeving.


Volgens de Arbeidsomstandighedenwet is iedere werkgever verantwoordelijk voor arbeidsmiddelen en arbeidsplaatsen waar mogelijk explosiegevaar kan voorkomen.
Sinds 1 juli 2006 moeten alle arbeidsmiddelen en arbeidsplaatsen volledig voldoen aan de ATEX 137 Richtlijn. ‘Explosieveiligheid in 100 vragen’ geeft de lezer een indruk van wat hij kan doen om explosiegevaar te voorkomen en de gezondheid van werknemers te beschermen.

 

De ATEX Regelgeving is in twee Richtlijnen opgesplitst. De eerste Richtlijn stelt de fabrikant verplicht apparaten en beveiligingssystemen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen explosieveilig te ontwerpen en te maken op grond van de ATEX 95 Richtlijn (94/9/EG), opgenomen in de Warenwet. De andere Richtlijn verplicht werkgevers de explosierisico’s te beoordelen en maatregelen te nemen op grond van de ATEX 137 Richtlijn (1999/92/EG), opgenomen in het Arbobesluit.

‘Explosieveiligheid in 100 vragen’ maakt onderdeel uit van het lesmateriaal van D&F’s Masterclass ATEX. Op 6 november start de 8-daagse opleiding waarin u de wet- en regelgeving omtrent explosiegevaar leert. Na deze opleiding bent u in staat gevaarlijke situaties te herkennen en passende maatregelen te treffen, zowel op organisatorisch als technisch vlak. Bovendien leert u hoe u veilig te werk gaat in explosiegevaarlijke gebieden.
Klik hier voor meer informatie over Masterclass ATEX.

D&F vindt dat het aantal arbeidsongevallen in Nederland en België nog steeds onacceptabel hoog is. Het belangrijkste doel van D&F is het helpen van productie- en logistieke ondernemingen om de veiligheid te verbeteren. D&F werkt met grote toewijding aan projecten die een directe danwel indirecte bijdrage leveren aan de verbetering van veiligheid in de breedste zin van het woord.

D&F heeft sinds 2004 een ATEX team van acht personen geformeerd met daarin de disciplines elektrotechniek, werktuigbouwkunde, chemische technologie en natuurkunde.


D&F Group B.V. (
www.denf.nl)  is marktleider en toonaangevend specialist op het kennisgebied industriële veiligheid. Het bedrijf is sinds 1993 actief in consulting en projectmanagement, het ontwikkelen van kennismanagement systemen en het verzorgen van coaching en trainingen.

'Explosieveiligheid in 100 vragen' is te bestellen via uitgeverij Kluwer. De boekjes kosten € 22,50 per stuk. Klik hier om uw bestelling te plaatsen.

 

Alle nieuws van 2008

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340