Nieuws: D&F focust op kennis

06/07/09

D&F Consulting B.V. wijzigt per 1 juli 2009, op haar 16e verjaardag, haar organisatiestructuur. Het regiomanagement maakt plaats voor Business Units, ofwel de vakgroepen: Technisch Advies en Organisatie Advies. Door deze keus optimaliseert D&F haar bedrijfsvoering en krijgt kennisontwikkeling en kennisdeling een nog hogere prioriteit binnen de organisatie. Deze wijziging komt ten gunste van de kwaliteit van de dienstverlening waar de klanten van profiteren.

De voornaamste reden voor deze wijziging is dat, het laatste jaar, de nadruk te veel lag op het uitvoeren van projecten. De kennisontwikkeling van de medewerkers kwam onder druk te staan. Omdat D&F een autoriteit wil zijn en blijven heeft het Management Team besloten terug te gaan naar de basis met maximale aandacht voor kennis, vaardigheden en ontwikkeling bij de organische groei.

In de vakgroep Technisch Advies zijn alle specialismen rondom technische veiligheid gehuisvest. Uiteraard Machine- en Explosieveiligheid, maar ook de vakgebieden Drukapparatuur, Elektrische Veiligheid en Veiligheidsbesturingen. Deze vakgroep wordt gecoördineerd door Harry Krosse. De belangrijkste onderwerpen binnen Technisch Advies voor de komende jaren zijn: SIL en PL Classificatie en Verificatie in de Machinebouw en SIL en HAZOP in de Proces industrie. De ontwikkeling van kennis rondom machineveiligheid is D&F’s grootste expertise en blijft daarmee onveranderd een aandachtsgebied.

Daarnaast is er de nieuwe vakgroep Organisatie Advies. Alle programma’s rondom veiligheids-bewustzijnsverbeteringen en cultuurveranderingen zijn binnen deze vakgroep georganiseerd. Tevens worden hier de programma’s rondom Veiligheidsmanagement, OSHAS 18001, voorbereidingen en implementaties qua uitvoering uitgerold. Deze adviesgroep wordt gecoördineerd door Loek Heijkans.

Los van alle economische teneur in de markt, wil D&F een autonome groei van 30 naar 60 medewerkers doormaken. Dit zal een even krachtige groei zijn als van 2003 naar 2008. Uiteindelijk met als resultaat ‘het zijn’ en ‘het blijven’ van hét expertisebureau op het aandachtsgebied Veiligheid.

 

Alle nieuws van 2009

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340