Nieuws: Klusongeval ontstaat vaak door stress

21/05/12

Het aantal ongevallen door klussen wil maar niet omlaag. Op 15 mei is het onderzoek van onder meer VeiligheidNL gepubliceerd (voorheen Consument en Veiligheid). Daaruit blijkt dat een van de grote boosdoeners de stress is die bij een klus om de hoek komt kijken.

Door het ontbreken van de juiste materialen en gereedschappen, de rommel op de werkplek of het gebrek aan ervaring gaat het nogal eens fout. Jaarlijks leidt het gezaag en getimmer tot zo'n 120.000 verwondingen die medinsch moeten worden behandeld waarvan een kwart op de spoedeisende hulp. Bijna 2.000 klussers moeten in het ziekenhuis blijven. Daarnaast overlijden ruim veertig doe-het-zelvers doordat ze bijvoorbeeld van een ladder of dak vallen.

De medische kosten bedragen per jaar circa 42 miljoen euro en de kosten door arbeidsverzuim zijn bijna even hoog. De helft van de klusongevallen betreft letsel aan de hand. De gevolgen zijn vaak groot omdat de beperkingen lang aan kunnen houden.

 VeiligheidNL is een nieuwe campagne gestart tegen klusgevaar. Daarbij wordt een gratis app (Klus+) aangeboden met allerlei tips.

Bron: BN Destem krant, 16 mei 2012.

Alle nieuws van 2012

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340