Nieuws: Meer toezicht op veiligheid bij kleine bedrijven

15/02/12

Op 15 februari 2012 wordt door de Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) gepubliceerd dat er na controle nog veel kleine bedrijven te weinig maatregelen nemen na een arbeidsongeval om de veiligheid en gezondheid van hun medewerkers te verbeteren.

De controles vonden plaats in verschillende branches, waaronder de industriële sector. Een kwart van de ruim vierhonderd overtredingen had te maken met de veiligheid van machines. Ook hadden veel bedrijven, hoewel ze eerder met een ongeval te maken hadden, verzuimd de risico’s voor de medewerkers goed in kaart te brengen. Verder werden medewerkers te weinig voorgelicht over veilig werken en bleek ook het toezicht vaak niet goed geregeld. Veel kleine bedrijven zeggen te weinig kennis te hebben van de regels. Tevens denken ze dat goede veiligheidsmaatregelen duur zijn en dat een arbeidsongeval een kwestie is van eenmalige pech.

D&F bewijst u graag het tegendeel!

D&F richt zich met volle overtuiging op het verbeteren van veiligheid, want iedereen heeft recht op een veilige arbeidsomgeving. Onze belangrijkste bevindingen zijn dat investeringen in veiligheid en gezondheid niet alleen leidt tot minder kosten maar ook tot een hoger bedrijfsresultaat als gevolg van:

  • Meer en kwalitatief betere producten en diensten door gezondere werknemers
  • Lager ziekteverzuim (minder productieonderbrekingen en minder kosten)
  • Hogere productiviteit en kwaliteit door aan het arbeidsproces aangepaste arbeidsmiddelen
  • Minder schade en een kleinere kans op aansprakelijkheid

Met onze kennis kunt u uw investeringen efficiënt plannen en de rentabiliteit van uw installatie optimaliseren.

Meer informatie? 

Alle nieuws van 2012

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340