Nieuws: Vacature: Safety engineer

03/10/13

D&F Consulting is op zoek naar een safety engineer die zichzelf wil ontwikkelen richting  Process Safety advisering en training  bij onze landelijke klanten.

D&F Consulting heeft de ambitie binnen de industriële omgeving incidenten te voorkomen. Middels onze adviesdiensten, trainingen en software adviseren wij bedrijven over veiligheid en gezondheid van de mens, de organisatie en hun werkomgeving. Ons doel is daarbij altijd om een veilig werkklimaat te creëren en vervolgens te behouden. Vanuit onze technische grondslag zijn we groot geworden.

Uniek zijn we echter doordat we in de driehoek ‘techniek – organisatie – mens’ acteren. Enerzijds zijn we gespecialiseerd in technische veiligheid (machine- en procesveiligheid). Daarnaast spelen veiligheidsmanagement (de organisatie) en veiligheidscultuur en –gedrag (de Mens) een belangrijke rol in onze dienstverlening.  Wij werken aan het duurzaam verbeteren van een veilige en gezonde werkomgeving binnen organisaties en voor mensen. Daarnaast heeft onze organisatie zich in 20 jaar tijd ontwikkeld tot een kennisintensieve omgeving voor bijzondere en uitzonderlijke mensen. Middels 32 professionals werken we momenteel voor de top-500 bedrijven in de industrie voornamelijk binnen Nederland, en dit is groeiende.

Ter uitbreiding van onze dienstverlening zijn we per direct op zoek naar een process safety engineer die zichzelf wil ontwikkelen naar process safety consultant.

Functie-omschrijving

Als Process Safety Consultant ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van consultancy-trajecten, gericht op adviseren over eigenschappen van gevaarlijke stoffen in opslag en bewerking in relatie tot zowel interne als externe veiligheid. De volgende werkzaamheden komen aan bod in de functie van Process Safety Consultant:

  • Risico-analyses en risicoreducerende maatregelen opstellen (HAZOP, Bowtie, Swift, FTA, FMECA, SIL, LOPA)
  • Audits uitvoeren van bijbehorende beheerssystemen (BRZO) en rapporteren met, desgevraagd, mogelijke verbetervoorstellen
  • Explosieveiligheid (ATEX)
  • Uitvoeren van proces gevaaridentificatie
  • Trainingen geven en mensen coachen bij het uitvoeren van hun procesveiligheidstaak
  • Zorgdragen voor kennisoverdracht via o.a. workshops en cursussen
  • Uitwerken van complexe projecten en zorgen voor een realisatie hiervan binnen gewenste tijdframes, budgetten en kwaliteit.

Functie-eisen

Voor deze vacature zijn we niet op zoek naar de kandidaat met het volledige profiel, wel naar iemand die zichzelf wil ontwikkelen richting een volwaardige consultant op het gebied van procesveiligheid:

  • HBO werk- en denkniveau met een technische achtergrond in procestechniek
  • Bij voorkeur ervaring met één van de volgende technieken: HAZOP, Bowtie-Swift e.d., SIL en LOPA en explosieveiligheid (ATEX)
  • Ervaring als process engineer, en de ambitie om door te groeien naar consultant

Geboden

Onze consultants werken landelijk. Daarom speelt het nieuwe werken bij ons een erg belangrijke rol. Je werkt vanuit huis (in de cloud) of vanuit de klant. Daarnaast zijn er contactmomenten op het hoofdkantoor in Etten-Leur en op onze diverse flexibele werkomgevingen in Nederland. Aangezien wij persoonlijke ontwikkeling erg hoog in het vaandel hebben staan besteden onze consultants minimaal 4 uur per week aan hun eigen ontwikkeling en kennisdeling met collega’s. Onze organisatie biedt je een bruto jaarsalaris dat ligt tussen de € 3.500,- en € 4.500,- bpm aangevuld met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren?

D&F Consulting laat zich voor deze vacature ondersteunen door Primatch HR Groep. Contactpersoon voor deze vacature is Rob Loose. Voor vragen over de vacature is Rob bereikbaar via telefoonnummer 013-5 325 125.
Bij interesse ontvangen wij graag je CV en motivatie via rob.loose@primatch.nl.

Trefwoorden voor deze vacature zijn: safety, management, consultant, consultancy veiligheid, procesveiligheid, technisch, veiligheidsmanagement, landelijk, Nederland, Etten-Leur, Noord-Brabant, machineveiligheid, HAZOP, Bowtie, Swift, FTA, FMECA, SIL, LOPA, process safety engineer, landelijk.  

Alle nieuws van 2013

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340