Nieuws: D&F wenst u een veilige zomer!

13/07/15

De komende periode staat voor velen van u in het teken van de zomer, de zon en vakantie vieren. Namens het gehele team van D&F wensen wij u en uw naasten een hele fijne zomer toe! Voor diegene die ook nog op reis gaan een veilige reis en ook thuiskomst gewenst.

De zomer gaat veelal gepaard met zomers weer in de vorm van hoge(re) temperaturen en zonneschijn. Alhoewel de zon fijn kan zijn schuilen er ook gevaren in de vorm van zonkracht en verbranding waar wij u graag op attenderen.

Doe er uw voordeel mee en geniet! 

Zonkracht en verbranden

Het Rijkisinstituut voor Volksgezondheid & Milieu (RIVM) meet in Bilthoven de actuele zonkracht in Nederland. De zonkracht, of UV-index is een maat voor de intensiteit van de UV-straling. De zonkracht bepaalt hoe lang de huid kan worden blootgesteld zonder rood te worden.

voorkom verbranding

Op de website van het RIVM vindt u per dag een weergave van de zonkracht in de vorm van een tabel. Bij een zonkracht 3 kan een blootstelling van 35 minuten tot roodheid leiden bij een ongewende huid. Bij zonkracht 5 is dat 20 minuten en bij zonkracht 7 15 minuten. Deze getallen zijn slechts een indicatie. Overigens treedt de roodheid pas enkele uren na blootstelling op. Bescherming van de huid is mogelijk door uit de zon te gaan, blootgestelde delen te bedekken of een zonnebrandcrème aan te brengen.

Voor meer informatie en een actuele weergave verwijzen wij u graag naar de website van het RIVM: klik hier.  

Alle nieuws van 2015

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340