Nieuws: Lancering SISTEMA 2.0 is een feit

11/10/16

Naar aanleiding van de in december 2015 gewijzigde Performance Level norm, EN-ISO 13849-1:2015, vindt deze week de officiële SISTEMA 2.0 release plaats. De tool wordt beschikbaar gesteld door het Duitse instituut IFA en is vanaf nu gratis te downloaden.

Wat is SISTEMA?

SISTEMA wordt gebruikt om met behulp van categorieën en faalkansen aan te tonen dat veiligheidsgerelateerde delen van het besturingssysteem kunnen voldoen aan het vereiste Performance Level. De tool wordt beschikbaar gesteld door het Duitse instituut IFA en is gratis verkrijgbaar via:

 

Leer Werken met SISTEMA 2.0

Sinds mei van dit jaar waren er beta versies beschikbaar van SISTEMA 2.0, deze werden door D&F gebruikt tijdens trainingen. Vanaf nu wordt in alle functionele veiligheidstrainingen gebruik gemaakt van de officiële SISTEMA 2.0 release.

De praktijk leert dat SISTEMA niet moeilijk is in gebruik, maar dat het toch een behoorlijke stap is om er zelf mee aan de slag te gaan. Door het volgen van een praktische training neemt u samen met uw trainer die eerste stap waarna u zelfverzekerder in de praktijk verder kunt. Immers u weet waarover u het heeft!
In de Performance Level trainingen werkt u op uw eigen laptop en maakt u zelf berekeningen.

trainingen over SISTEMA 2.0

De eerstvolgende trainingen waarin we praktisch met de nieuwe norm én met SISTEMA 2.0 werken zijn zichtbaar in onderstaand schema.  

TRAINING

DUUR

 DATA

Snel aan de slag met Sistema 2.0

1/2 dag

8 november

Basis PL en werken
met Sistema 2.0

 1 dag

22 november

Masterclass SIL & PL

module 1 en/of 2

 

3 dagen per module

 module I: 10, 17 en 24 januari

module II: 2, 9 en 16 februari

Alle nieuws van 2016

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340