Nieuws: KIVI Jaarcongres ‘Leven met Risico’s’

11/11/16

Op woensdag 30 november 2016 presenteert het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) tijdens het jaarcongres ‘Leven met Risico’s’ oplossingsrichtingen om slim om te gaan met risico’s en veiligheid.

Voor de ingenieur

We kijken tijdens deze dag naar de rol van de ingenieur op het gebied van risico’s en veiligheid waarbij zowel risico’s die met techniek meekomen als vermindering van risico’s door de inzet van techniek worden besproken.

Een aantal vooraanstaande sprekers, zoals Pieter van Vollenhoven en Pier Eringa, en een keur aan interessante workshops staan garant voor een boeiende dag en interessante ontmoetingen. Tijdens het jaarcongres worden meer dan 30 workshops en excursies georganiseerd, over Robotics, Industrie, Tunnels, Schepen, Ruimtevaart en meer. 

Early Bird Sessie Compliance management in technische projecten

KIVI heeft Gerd-Jan Frijters uitgenodigd om in het programma een 'Early Bird sessie' te verzorgen. In deze workshop geeft Frijters u handvatten om de juiste acties te nemen op het juiste moment in een project.

Als het gaat om grote technische projecten met meerdere toeleveranciers gaan zaken geregeld mis. Afspraken met toeleveranciers worden te laat in het project gemaakt, heldere afspraken over toepassing van wet- en regelgeving of stand der techniek wijken af of de kennis bij opdrachtgever ontbreekt om afwijkingen van de norm te ontdekken. En dat levert stress op, meestal aan het eind van het project.

Download hier de whitepaper Compliance management in technische projecten.

De workshop zal interactief van opzet zijn zodat uw vragen en uitdagingen in de praktijk in de workshop worden meegenomen.

Een kleine greep uit het programma van het KIVI jaarcongres:

  • De beleidskant van Risico's, Dick Jung, DG Milieu en Internationale Coördinatie, Ministerie IenM
  • ICT risico en beheer en predictive maintenance, Drs. ing. Ronald Koorn RE CIPP, Partner, KPMG IT Advisory & Ir. Ruben de Wolf RE, Partner/Practice lead Future Proofing, KPMG
  • Het eerlijk zijn over de maatschappelijke risico’s van innovatieve technische projecten, Prof. dr. ir. Genserik Reniers, Hoogleraar Safety of Hazardous Materials, TU Delft & Dr. ir. Gerwin Meulenbeld, Plantmanager Corbion Gorinchem
    Ir. Rob Geerts, Oprichter van AVIV BV & Ing. Willem-Henk Streekstra, secretaris VNO-NCW Portefeuille veiligheid & Drs. Arie Jan Arbouw, ý Procesmanager Ministerie van Infrastructuur en Milieu
  • Robotics and drones, Dr. Aimee van Wynsberghe, Oprichter, Foundation for Responsible Robotics, Klaas Jan Russcher MSc, Promovendus Robotics and Mechatronics, Universiteit Twente & Martijn Zagwijn, Specialist operationele informatievoorziening, Brandweer Twente

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie op: https://www.kivi.nl/jaarcongres2016

Of schrijf u direct in:

Toegang voor KIVI leden is gratis, niet leden betalen eenmalig € 95,-

Alle nieuws van 2016

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340