Nieuws: Leuk, nuttig én confronterend voor mij als machinebouwer

14/07/16

Tegenwoordig wordt functionele veiligheid in de machinebouw (SIL/PL) vaak kort door de bocht samengevat in een faalkansberekening. De componenten worden ingevoerd in SISTEMA of een andere tool en het PL level is behaald als de faalkans maar laag genoeg is. Dit is echter niet het hele verhaal… Het hele verhaal komt aan bod in de Masterclass SIL & PL, veiligheidsbesturingen voor de machinebouw.

Afgelopen week vond alweer de laatste dag plaats van de Masterclass SIL & PL. In de training leert de cursist alles over veiligheidsbesturingen voor de machinebouw. Zij kregen praktische tips over de systematische aanpak van een functionele veiligheid project. Die aanpak is noodzakelijk om systematische fouten te voorkomen.

Werken met Sistema

Het werken met softwaretool Sistema vormt een belangrijk onderdeel van het lesprogramma en wordt als zeer waardevol beoordeeld. De cursisten hebben in Sistema berekeningen gemaakt en daarmee een degelijke basis gelegd om in de praktijk zelfstandig aan de slag te gaan.
Na de zomer verschijnt er een nieuwe versie van Sistema; namelijk Sistema 2.0. In alle veiligheidstrainingen geven wij nu al uitleg over het werken met Sistema 2.0.

Volgens het V-model

D&F Consulting heeft een infosheet opgesteld met als onderwerp: Functionele Veiligheid in de machinebouw volgens het V-model. Twee voorbeeldmachines, een robotcel en een ophaalbrug, worden in de masterclass gebruikt om te oefenen met het V-model en de infosheet. Vraag hier de infosheet kosteloos aan en profteer van de kennis.

Cursist aan het woord

Één van de cursisten werkt voor een machinebouwer en vond de training: “Leuk, nuttig én confronterend”. Ze bouwen al jaren machines en hebben veel oog voor veiligheid. De training heeft toch handvatten gegeven om anders en nóg veiliger te werk te gaan.
De deelnemersevaluaties gebruikt D&F Consulting om de kwaliteit te bewaken en waar nodig verbeteringen aan te brengen in de opbouw en inhoud van haar veiligheidstrainingen.

Rapportcijfer 8.3

Net als voorgaande editie werd de Masterclass SIL & PL door de cursisten beoordeeld met het rapportcijfer: 8.3. Hierop zijn wij als D&F enorm trots. Gerald van Engeland, Senior Consultant en TÜV gecertificeerd Functional Safety Engineer op het vakgebied machinery (TÜV ID-3642/11),  is alle dagen trainer geweest.

voordelen Masterclass SIL en PL

Benieuwd naar wat de Masterclass SIL & PL, veiligheidsbesturingen voor de machinebouw voor u kan betekenen? Lees hier meer over de voltallige masterclass Module I en II

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via: 076-5040340 en via info@denf.nl.

Alle nieuws van 2016

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340