Nieuws: Themabijlage `Nieuwe Veiligheid`

16/12/16

Een vinger die eraf wordt gehakt, of een ander ledemaat dat wordt geplet in een machine. Dit zijn de nachtmerries van elke veiligheids- en plantmanager in de industriële sector. Zowel in de techniek als in de organisatie zelf is het van cruciaal belang om alle processen op orde te hebben. D&F Passion for Safety zet zich in om veiligheid bij bedrijven op een duurzame manier te verbeteren.

“Wij plakken geen pleisters, wij werken vanuit de kern aan veiligheid op de werkplek” 

Nieuwe VeiligheidJean Jacques Mulleman, algemeen directeur van D&F Groep B.V.: “Wij willen dat je veilig naar je werk kunt gaan en weer terugkomt, zodat je kunt samenzijn met je naasten.” D&F draagt hieraan bij door bedrijven te adviseren en op te leiden, zodat zij voldoen aan de eisen op het gebied van Europese wet- en regelgeving (compliance zijn), maar ook rondom de implementatie van veilige werkprocessen, systemen en een krachtige en duurzame veiligheidscultuur.

Mulleman vervolgt: “In de afgelopen vijf jaar merken wij dat het bewustzijn rondom veiligheid en gezondheid is veranderd van kostenpost naar een rendabele investering. Veiligheid levert veel meer op dan alleen een veiligere werkomgeving. Daarom zijn we vanuit het vakgebied machine- en procesveiligheid doorgestoomd naar het vakgebied organisatieadvies en dan met name Veiligheidscultuur en gedrag. We zijn de enige onafhankelijke specialist in Nederland die deze combinatie van expertises aanbiedt.”

De ‘McKinsey van de Veiligheid’

D&F Passion for Safety beoogt de ‘McKinsey van de industriële sector’ te worden. “Maar dan eigenlijk nog beter. We adviseren namelijk niet alleen, we implementeren ook,” benadrukt de algemeen directeur. D&F positioneert zichzelf in groeiende mate als marktleider door zowel advies als trainingen aan te bieden (dit onder de naam D&F Safety Academy) en een online informatieplatform te beheren voor de sector. SEM Online van D&F is het enige centrale platform waar professionals uit de sector relevante informatie kunnen ophalen.

Onafhankelijke partij

Het zijn volgens Mulleman vaak de werknemers zelf die het grootste gevaar vormen voor zichzelf, omdat de rest (uitrusting, installaties en machines) tegenwoordig vaak goed is geregeld. Hij roept bedrijven in de industriële sector daarom op om hun werkprocessen regelmatig onder de loep te laten nemen door een onafhankelijke partij. 

Lees de gehele uitgave Nieuwe Veiligheid hier.

Uw adviseur in Veiligheid

We helpen u vanuit een passie voor veiligheid en brengen we onze expertise in de praktijk door te adviseren, te begeleiden, te coachen en te trainen. Om de hoogste kwaliteit in ons werk te kunnen garanderen richten we ons op drie expertisegebieden:

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct vrijblijvend contact op met een van onze veiligheidsadviseurs:

 

Alle nieuws van 2016

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340