Nieuws: Workshop ATEX en Mechanisch Materieel druk bezocht

08/06/16

ATEX congresOp 31 mei jl. vond Het Grote ATEX Congres plaats in 's Hertogenbosch. D&F kijkt terug op een geslaagde congresdag waar 'Compliancy' centraal stond. Met verschillende lezingen en workshops over ATEX en het bredere Process Safety hebben de bezoekers weer veel relevante informatie kunnen inwinnen.

ATEX en Mechanisch Materieel

Workshop ATEX en Mechanisch MaterieelMechanisch materieel is niet weg te denken in veel ATEX zones. Vrijwel iedere installatie werkt met pompen, aandrijflijnen, ventilatiesystemen of andere mechanisch opererende (onder)delen. Maar hoe beheers je nu de risico's welke voortkomen uit deze potentiele ontstekingsbronnen?

Het antwoord op deze vraag lijkt eenvoudig maar toch ook ingewikkeld. Het gaat om het continue blijven herkennen van deze ontstekingsbronnen en het er tegenover zetten van de juiste maatregelen. Daarnaast speelt het in goede staat houden van deze uitrustig een zeer cruciale rol. Hoe borg je de kennis en kunde van het onderhoudspersoneel, zodat hun werk de goede staat van het materieel borgt?

ATEX expert Arthur Rooze, D&F

D&F's ATEX specialist Arthur Rooze behandelde deze vragen in de interactieve workshop 'ATEX en Mechanisch Materieel'.

Wilt u de sessie een keer nalezen, download hieronder de presentatiesheets:

Presentatiesheets ATEX en Mechanisch Materieel

 

D&F is uw ATEX expert! 

D&F ATEX CongresBent u niet in de gelegenheid geweest om het congres te bezoeken, maar heeft u wel vragen over ATEX en/of Procesveiligheid? Neem dan direct contact met op met onze experts via 076 504 03 40 of via het contactformulier

Wij komen graag bij u langs voor een een vrijblijvend gesprek en/of korte inventarisatie.

Trainingen Explosieveiligheid en IECEX

Naast advies biedt D&F ook trainingen aan op het gebied van explosieveiligheid:

D&F informeert u tevens graag over de persoonscertificering volgens IECEx05.

IECEX persoonscertificering

Alle nieuws van 2016

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340