Nieuws: Veiligheidsverbetering? Het komt er niet van...

07/01/16

Veel van onze klanten worstelen met hetzelfde probleem: de lopende zaken kosten te veel tijd om een veiligheidsprobleem goed uit te zoeken of op te lossen. Ook al wil men het eigenlijk anders, in de praktijk gaat het veilig stellen van de productie vaak voor een grondige aanpak van de veiligheidsverbetering. Ook komt het voor dat een verandering erg gevoelig ligt. Niemand wil zijn vingers eraan branden, of het is niet verstandig dat iemand uit de eigen organisatie dat doet. En toch wil men het oplossen.

  • "We wilden al langer de veiligheid verbeteren van de productieprocessen. Toen we dit met de D&F consultant bespraken, stelde zij voor om aan te sluiten bij de lopende programma’s. Met minimale inzet is veiligheidscultuur daarin opgenomen. Er valt nog steeds veel te verbeteren, maar het is nu een volwaardig en geïntegreerd onderdeel van de productiebeheersing geworden zonder dat we dit als een extra belasting ervaren."

Veiligheidskundige ondersteuning

D&F biedt veiligheidskundige ondersteuning voor een grondige aanpak van het verbeteren van veiligheid. Wij leveren ervaren veiligheidskundigen die als vliegende keep kunnen fungeren. Onze mensen zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de vakgebieden veiligheidsmanagement en –cultuur, machineveiligheid en procesveiligheid. Ze kunnen zaken bij u op locatie uitwerken, of op ons kantoor. Ieder heeft zijn eigen specialisatie, van machineveiligheid, tot processveiligheid, tot cultuurverandering.

Wat is uw veiligheidsbehoefte?

De eerste stap naar een veiligheidsverbetering is het helder krijgen de veiligheidsbehoefte. Vervolgens kijken we welke veiligheidsadviseurs het beste bij de opdracht passen. Daarbij letten we natuurlijk op de achtergrond van de adviseurs, die ieder hun eigen specifieke kennis en ervaring hebben. Daarnaast raadplegen onze adviseurs elkaars expertise wat is veel gevallen zeker een toegevoegde waarde is. Zo haalt u dus in feite de kennis en ervaring van 35 adviseurs in huis.

  • "Bij de risicobeoordeling van onze oude machines, werden we ons bewust van de noodzaak van een goede Lock Out Tag Out Try Out procedure. Onze D&F-consultant riep daarvoor de hulp in van een collega, zodat dit probleem, waarvan we ons eigenlijk al veel langer bewust waren, ook meteen werd opgelost."

Veiligheidsoplossingen op maat

De opdrachten die wij tot tevredenheid van onze klanten hebben afgerond variëren van het implementeren van de basispijlers voor het opzetten van een veiligheidsgedragsprogramma tot het implementeren van een management of change (MoC) procedure, van het opzetten van een safety-managementplan, tot het kritisch toetsen van opgeleverde documentatie, van het opzetten van effectieve toolboxen tot het begeleiden van technische veiligheidsverbeteringen. Van het ondersteunen bij onterechte boete oplegging tot het uitvoeren van ongevalsanalyses. U kunt het zo gek niet bedenken, als het met verbeteren van veiligheid te maken heeft, bieden wij de ondersteuning op maat.

  • "Door de dagelijkse hectiek kwamen we niet toe aan het opzetten van een veiligheidsmanagementsysteem. De D&F consultant kwam op vaste dagen om dit probleem op te lossen en leerde de organisatie goed kennen. Zo werd in slechts enkele weken een effectief veiligheidsmanagementsysteem gerealiseerd. Bovendien wees de consultant ons op enkele veiligheidsrisico’s die we nog niet eerder gezien hadden. Die konden we zo ook oplossen."

Vragen over veiligheid?

D&F informeert u graag over de mogelijkheden over veiligheidskundige ondersteuning op maat. Stel uw vraag aan één van onze veiligheidsspecialisten of neem direct contact op voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

  • via telefoonnummer: 076-5040340 of via e-mail: info@denf.nl

Alle nieuws van 2016

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340