Nieuws: Workshop LOTOTO, het kan ook zo!

25/02/16

Workshop LototoTijdens het jaarcongres Industriële Veiligheid hebben D&F experts Roger Eijkhoudt en Rens van Dorst de Workshop LOTOTO, het kan ook zo! verzorgd. Naast de inhoudelijke presentatie werd er tijdens de casestudy op basis van een voorbeeld samen nagedacht over het uitvoeren van deze veiligheidsprocedure.

Wat is LOTOTO?

LOTOTO, Lock Out – Tag Out – Try Out, is een veiligheidsprocedure die wordt gebruikt in de industrie om ervoor te zorgen dat installaties en machines veiliggesteld kunnen worden ten behoeve van het uitvoeren van onderhoud, verhelpen van storingen of inbakenen na calamiteit.

LOTOTO is noodzakelijk als apparatuur die normaal gesproken gesloten is wordt geopend, waarbij energie of gevaarlijke stoffen kunnen vrijkomen. Het is gericht op het beschermen van personen, die werkzaamheden uitvoeren, door het creëren van een fysieke afscherming.

LOTOTO, het kan ook zo!

De presentatie schetst een methode om LOTOTO van A tot Z in te richten binnen uw organisatie.

Casestudy LototoCasestudy Lototo

Tijdens de workshop hebben deelnemers een casestudy uitgewerkt en besproken. Download de casestudy en bekijk welk voorbeeld zij hebben uitgewerkt. 

Heeft u vragen naar aanleiding van de workshop en/of casestudy? Stel ze via het contactformulier en kom in contact met onze experts.

Volg de training LOTOTO via D&F

Volg de LOTOTO training en implementeer LOTOTO in uw organisatie, met als resultaat meer veiligheid van medewerkers die onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan installaties.

Veiligheidsvragen?

Wij helpen u graag met uw actuele vraagstukken op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid en explosieveiligheid.

Ook op het gebied van veiligheidsmanagement en -cultuur helpen wij u graag verder.

Mail ons via: info@denf.nl, bellen mag ook naar: 076-5040340.

Alle nieuws van 2016

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340