Nieuws: D&F is officieel ‘Coöperation Partner’ van TÜV Rheinland

16/03/17

D&F is door TÜV Rheinland officieel geaccrediteerd voor de opleidingen:  Machine Safety Specialist (CE) en Functional Safety Specialist Machinery (SIL & PL). Hierdoor is het vanaf nu mogelijk om na het examen een officieel TÜV persoonscertificaat te behalen. Dit certificaat is drie jaar geldig en kan daarna door aantoonbare kennis update worden verlengd.

TÜV Persoonscertificaat

Het TÜV persoonscertificaat, wordt verstrekt door TÜV Rheinland als ‘Personnel Certification Body’, en staat voor aantoonbare kennis van het vakgebied. Het TÜV persoonscertificaat is te behalen door het volgen van de volledige training én het behalen van het examen. Het officiële examen vindt plaats onder toezicht van een TÜV examinator. 

Geldigheidsduur en verlenging

Het certificaat is geldig voor een periode van drie jaar. Dit kan verlengd worden door aan te tonen dat er geïnvesteerd is in het optimaal houden van kennis op het vakgebied. Hierin voorziet D&F Safety Academy met de kennis update training.

Machine Safety Specialist (CE) met TÜV persoonscertificaat

De 4-daagse opleiding Machine Safety Specialist richt zich op de ‘Ins & outs’ van het veilig ontwerpen van een machine met als basis de Machinerichtlijn (2006/42/EG).
Veiligheidskundigen, projectleiders en projectmanagers, engineers en SHE-verantwoordelijken kunnen kunnen na de training zelfstandig het traject om te komen tot CE-markering voor een machine doorlopen. Tevens weten zij het proces van CE-markering op een praktische wijze te implementeren binnen hun organisatie.

Start 21 september met de training en behaal de TÜV persoonscertificering en voeg de volgende ‘stempel’ toe aan uw functietitel:

      

Functional Safety Specialist machinery (SIL & PL) met TÜV persoonscertificaat

In 6 dagen leren electrical engineers, projectleiders, technisch adviseurs, ontwerpers en  programmeurs alles wat ze moeten weten over het ontwerp, de aanpassing of de beoordeling van veiligheidsbesturingen van machines of installaties. Hierbij staan de Performance Level norm (EN-ISO13849-1:2016) en de tools SISTEMA 2.0 en Safety Evaluation Tool centraal. De praktische benadering maakt deze training ongekend waardevol, iedere cursist oefent tijdens de training met het maken van opdrachten op een laptop.

De eerste tot en met derde dag zijn gericht op technische oplossingen en het werken met de tools SISTEMA 2.0 en de Safety Evaluation Tool. De laatste drie dagen is vooral aandacht voor de systematische aanpak, het V-model en de software in veiligheids-PLC’s.

Start 5 september en haal de TÜV persoonscertificering voer voortaan de volgende ‘stempel’ voeren bij uw functietitel:

   

TÜV Rheinland

Voor meer informatie over de samenwerking met TÜV Rheinland kunt u terecht op de pagina met alle informatie over de partners van D&F. Klik hier voor meer informatie over TÜV Rheinland.

Over D&F

D&F Group B.V. helpt de industrie om veiligheid op een duurzame manier te verbeteren met als ultiem doel het volledig voorkomen van incidenten. Dit door het geven van advies via D&F Consulting en veiligheidstrainingen via D&F Safety Academy.

Alle nieuws van 2017

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340