Nieuws: Toenemende ontwikkelingen op het gebied van robots

26/10/18

Michael Neffgen is lid van de NEN-normcommissie ‘Robotics' en heeft met zijn expertise een whitepaper geschreven over de veilige toepassing van robots en cobots. Binnenkort zal deze whitepaper worden uitgegeven door het NEN.

NEN Normcommissie Robotics

Normen voor de machineveiligheid zoals NEN-EN-ISO 12100 of NEN-EN-ISO 10218 zijn ontwikkeld vooral met aandacht voor traditionele industriële robots. Maar wat als er een robot niet in een afgeschermde fabrieksomgeving zit en juist tussen de mensen of met mensen samenwerkt?  Welke normen zijn van toepassing, welke veiligheidseisen zijn er en wat ontbreekt?

De ontwikkelingen van ICT hebben geleid tot snel toenemende ontwikkelingen op het gebied van robots en robot apparatuur. Bestaande normen voor de machineveiligheid zoals NEN-EN-ISO 12100 of NEN-EN-ISO 10218 zijn niet voldoende voor moderne robotica eisen. Gezien het brede scala van ontwikkelingen en toepassingen van de innovatieve robotica is bij de standaardisatieorganisatie ISO begin 2016 een technische commissie ISO/TC 299 ”Robotics” gestart.

Congres Robotica in geautomatiseerde en flexibele productie

Het platform Smart Industry Standaardisatie organiseert op 13 november 2018 een kennissessie rondom het thema Robotics. De volgende vragen staan centraal:

  • Aan welke standaarden moet een robot binnen de productie omgeving voldoen?
  • Welke internationale standaardisatie ontwikkelingen sluiten hier het beste bij aan?
  • Voor welke standaardisatie behoeften op het gebied van volledig geautomatiseerde en
    flexibele productie moeten nog oplossingen gevonden worden?

Kennissessie D&F

Michaël Neffgen, Machine Safety expert verzorgt een kennissessie die is gebaseerd op de whitepaper die hij heeft geschreven vanuit de NEN Normcommissie 'Robotics' Tijdens deze sessie gaat Neffgen in op de belangrijke aspecten bij de aanschaf en het gebruik van een industriële robot. Ontvang praktische tips rondom de aandachtspunten bij de aanschaf en de plaatsing van industriële robotsystemen in de productie omgeving.

Vragen over machineveiligheid?

D&F heeft meerdere experts op het gebied van machineveiligheid. Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze veiligheidsadviseurs:

  • telefonisch contact via (076) 50 40 340
  • stel uw vraag direct via het contactformulier

Alle nieuws van 2018

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340