Nieuws: Boeklancering: Functionele veiligheid in de machinebouw

20/08/19

Na Brainsafe ® en Integraal Compliance Management lanceert D&F Consulting B.V. het boek: ‘Functionele veiligheid in de machinebouw’. Opgedane praktijkervaring en –kennis is gebundeld in het  boek dat theorie en praktijk over de SIL en PL norm verbindt. De lezer leert tevens werken met software tools voor het maken van berekeningen.

Hoewel de PL-norm (EN ISO 13849-1/2) en de SIL-norm (EN IEC 62061) al tien jaar gebruikt worden, blijkt de implementatie ervan in de praktijk vaak lastig. Zonder kennis van functionele veiligheid is het tegenwoordig bijna onmogelijk om nog een machinebesturing te ontwerpen. Het boek biedt een praktisch en leesbaar totaaloverzicht. Onervaren ontwerpers kunnen in het boek stap voor stap kennismaken met functionele veiligheid waardoor dit boek ook uitermate geschikt is voor onderwijsdoeleinden. De 300 pagina’s zijn eveneens een echte 'musthave' voor ervaren ontwerpers.

Functionele veiligheid in de machinebouw staat boordevol voorbeelden en praktische tips welke zijn opgedeeld in drie secties:

  1. De context van functionele veiligheid in de machinebouw
  2. Systematische aanpak volgens het V-model
  3. Aspecten; aanvullende zaken die in een boek over functionele veiligheid echt niet mogen ontbreken.
    Tevens bevat het boek instructies met voorbeelden om te leren werken met SISTEMA en Safety Evaluation Tool.

Bekijk de volledige inhoudsopgave via:

download inhoudsopgave

 

Over de auteur

Gerald van Engeland is senior consultant en trainer bij D&F Consulting B.V. en is TÜV gecertificeerd Functional Safety Engineer (TÜV Rheinland #3642/11, machinery). Hij heeft 30 jaar ervaring in de machinebouw en besturingstechniek. Hij geeft sinds 2010 trainingen over functionele veiligheid en is binnen dit vakgebied kennisspecialist bij D&F. Het boek wordt tevens als lesmateriaal verstrekt bij de 6-daagse opleiding SIL & PL Specialist, machine safety met TÜV persoonscertificaat.

 

ONLINE BESTELLEN

Het boek 'Functionele veiligheid in de machinebouw' is online te bestellen via: www.denf.nl voor de prijs van € 55,- per stuk.

Er is een staffelkorting beschikbaar voor grotere aantallen bij gelijktijdige afname. Neemt u contact met ons op als u interesse heeft via: info@denf.nl of bel: 076-5040340.

 

Alle nieuws van 2019

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340