Nieuws: Field lab Smart Food Processing opent 1 oktober

12/09/19

Word bekend met de kosteloze mogelijkheden van collaboratieve robots in de voedselverwerkende industrie. Kom op 1 oktober gratis naar de opening van het Field lab Smart Food Processing op het Food Tech Park te Helmond.

Field lab Food Processing

Dit field lab is specifiek gericht op voedselverwerkende bedrijven en heeft als doel ondernemers bekend te maken met de (on)mogelijkheden van collaboratieve robots en andere vormen van digitale automatisering.

Via het Interreg-initiatief COTEMACO kunnen MKB-ondernemingen een kosteloze ondersteuning ontvangen bij de implementatie van deze automatisering in hun onderneming.

Het field lab Smart Food Processing wordt mede ondersteunt door ruim 20 Cotemaco Technology Providers, met 10 demonstratie-opstellingen en ondersteuning bij alle aspecten die spelen bij een implementatie, zoals haalbaarheid, business planning maar bijvoorbeeld ook medewerker-tevredenheid.

Programma

15.00 - 15.30 uur  Ontvangst
15.30 - 16.00 uur  Welkom & introductie
16.00 - 16.30 uur  Keynote: 'The Future of Food' door Marielle Bordewijk
16.30 - 16.45 uur  Openingshandeling door Elly Blanksma-van den Heuvel, burgemeester Helmond
16.45 - 18.00 uur  Demonstraties robotopstellingen onder het genot van een hapje en een drankje.

Tevens is het mogelijk om meer te zien van Food Tech Park tijdens een rondleiding.

Registratie

Wilt u de opening van het field lab graag bijwonen? Registreer u dan nu via onderstaande button 'inschrijven'.

 

Awareness sessies door D&F

Er zijn 3 redenen om te kiezen voor de inzet van cobots:

  1. Het gebrek aan personeel
  2. Ergonomische redenen
  3. Reduceren van kosten

D&F deelt haar expertise over cobot integratie op het gebied van veiligheid door deelname aan COTEMACO. Dit gebeurt middels 'awareness' sessies. 

In de 'awareness' sessies wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn om cobots veilig te integreren in het proces. D&F is één van de participanten aan de sessies.

Vanaf 1 oktober worden diverse 'awareness' sessies gepland waaraan organisaties uit de voedselverwerkende industrie gratis kunnen deelnemen.  Wij houden u via de website op de hoogte van de planning.

meer informatie

Nu al meer weten over de veilige toepassing van cobots/robots? Kom naar onze veiligheidstraining 'Veilige toepassing van robots en cobots' en weet de juiste risico reducerende maatregelen te treffen om werknemers te beschermen tegen gevaren aan industriële robots. Neem contact op via ons algemeen contactformulier, info@denf.nl of bel 076-5040340.

 

Alle nieuws van 2019

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340