Nieuws: Het gezicht achter Functionele veiligheid in de machinebouw

05/11/19

GERALD VAN ENGELAND

In dit artikel maak je kennis met schrijver, consultant en trainer Gerald van Engeland.
Gerald heeft veel ervaring met het ontwerpen en toetsen van machinebesturingen. De afgelopen jaren heeft hij, tot volle tevredenheid van zijn cursisten, vele mensen de kennis over SIL en PL implementatie bijgebracht.
Onlangs publiceerde hij zijn eerste boek: Functionele veiligheid in de machinebouw.

DE TOTSTANDKOMING

Het is tegenwoordig eigenlijk niet meer mogelijk om nog een besturingssysteem te ontwerpen zonder kennis van de integriteit van veiligheidsfuncties oftewel functionele veiligheid door het toepassen van de normen voor SIL en/of PL.
Let op, de eisen die hieraan gesteld worden omvatten veel meer dan alleen het uitvoeren van een berekening.

Er is veel behoefte aan het verkrijgen van praktische kennis bijvoorbeeld door een training, en er bestond nog geen compleet boek over functionele veiligheid. Versnippert zijn al wel de nodige publicaties van leveranciers van componenten maar die beperken zich vooral tot de architectuur en de formules voor het uitvoeren van een PL berekening. Een compleet overzicht en de praktische implementatie van functionele veiligheid vindt u in het boek van Gerald van Engeland.  Tot begin dit jaar moesten de cursisten van de 6-daagse TUV training SIL&PL Specialist machine safety studeren voor het examen met hun eigen aantekeningen en de cursusmap maar gelukkig kunnen ze daar nu het boek voor gebruiken.

MET DANK AAN

Het schrijven van een boek van 300 pagina's en ondertussen nog trainingen geven en projecten uitvoeren zorgt voor volle agenda en weekends. Daarom bijzondere dank aan Martje van der Heijden (woord en beeld) voor de eindredactie, Chris van der Wegen (De Reclamekamer) voor de vormgeving en de D&F collega's Caroline Huigen voor marketing, afbeeldingen en het zetten van heel veel puntjes op de 'i' en Gerd-Jan Frijters en Dennis van Loon voor het proeflezen en sparren over de inhoud.

HET RESULTAAT

Trots! We zijn trots op het eindresultaat van het boek.
De eerste druk was binnen no-time uitverkocht en de tweede is inmiddels weer op voorraad.

 Het boek is te bestellen voor € 55 per stuk.

OVER GERALD

Gerald heeft 30 jaar ervaring in de machinebouw, vooral als ontwerper van software en hardware voor machinebesturingen.

Zowel voor industriele machines (Stork) als hightech machines (regio Eindhoven). Sinds begin 2010 werkt Gerald voor D&F waar deze praktische kennis bijzonder goed van pas komt. Binnen D&F is Gerald kennisspecialist op het vakgebied functionele veiligheid. 
Zijn werkzaamheden omvatten naast het geven van trainingen (zowel open inschrijving als in-company) ook het uitvoeren van coaching projecten. 
 
Op de foto signeert Gerald één van zijn boeken voor een cursist die de SIL & PL Specialist, machine safety volgde bij D&F. Wenst u ook een training te volgen bij Gerald? Neem gerust contact op voor meer informatie.

meer informatie

D&F helpt organisaties bij het verbeteren van de veiligheid, en dus ook functionele veiligheid. U kunt bij ons terecht voor advies en training.

Alle nieuws van 2019

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340