Nieuws: Nieuwe versie gids toepassing Machinerichtlijn

15/11/19

Eind oktober is versie 2.2 gepubliceerd van de gids voor de toepassing van de Machinerichtlijn ofwel Guide to application of the Machinery Directive 2006/42/EC. De belangrijkste wijzigingen gaan over de 'niet-voltooide machine' en veiligheidscomponenten. bovendien zijn er 2 paragrafen toegevoegd.

belangrijkste wijzigingen in versie 2.2

Deze update bevat een aantal correcties en verduidelijkingen gerelateerd aan de begrippen “niet-voltooide machine” en “veiligheidscomponenten”. Daarnaast zijn er enkele kleine aanpassingen doorgevoerd om beter aan te sluiten bij de Guide for the application of the Low Voltage Directive.

Maar wellicht de grootste wijziging is de toevoeging van een tweetal paragrafen (§417 en §418) welke gaan over machinebesturing en een overzicht met veiligheidscomponenten welke beschouwd zouden moeten worden als “logische eenheden voor veiligheidsfuncties”. 

download versie 2.2

Download hier de complete gids voor de toepassing van de Machinerichtlijn versie 2.2 (deze is helaas enkel in het Engels beschikbaar).

Machinerichtlijn

Via D&F Consulting blijft u op de hoogte van de nieuwste Wet- en Regelgeving. Dit kan door middel van advies maar ook door het volgen van trainingen via de Safety Academy; zo word u in 4 dagen Machine Safety Specialist (CE) met TÜV persoonscertificaat of bent u in 1 dag op de hoogte van het traject om te komen tot CE-markering.

Neem contact met ons op voor meer informatie:

Alle nieuws van 2019

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340