Nieuws: Van stagiaire tot Consultant, wat begon met een golfkartonmachine

02/09/19

In het 2e jaar van mijn studie Integrale Veiligheidskunde maakte ik kennis met Safety. Tijdens een fictief studieproject vond ik mijn passie voor veiligheid die ik nu dagelijks gebruik in mijn werk als Consultant Machine Safety bij D&F Consulting B.V.

In 2015 ben ik gestart met de studie Integrale Veiligheidskunde bij de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. De eerste twee jaar van de studie heb ik kennisgemaakt met een uitgebreid assortiment aan vakken; van sociologie, criminologie tot bestuurskunde en crisiscommunicatie. Safety kwam in het tweede jaar van de studie voor het eerst écht aan bod.

Safety en dan gericht op arbeidsmiddelen en CE-markering werd behandeld tijdens een 10-weken durend fictief project over een golfkartonmachine. Die machine zou na het project moeten voldoen aan de gestelde eisen uit de Richtlijn Arbeidsmiddelen. Dit project wekte direct mijn interesse, het was voor mij een ‘eye-opener’ om te zien hoeveel risico’s een machine met zich mee brengt en hoe je hiermee kan omgaan.

Het derde jaar, op stage! Mezelf ontwikkelen tijdens (mee) werken bij D&F Consulting. Tijdens mijn stage heb ik zes maanden gewerkt aan het sjabloon- en templategebruik en de overeenstemmende normen waarmee deze documenten worden opgesteld. Tevens kreeg ik toen eigenlijk pas voor het eerst écht inzicht in een fabriek, de werkzaamheden en de machines. Daarmee werd mijn passie voor machineveiligheid alleen maar meer bevestigd.

En na het afronden van mijn stage ben ik parttime bij D&F blijven werken als: Junior Support Machine Safety.

Fast-forward, de laatste loodjes van mijn studie: de scriptie. Samen met een collega-student heb ik mijn scriptie opgebouwd over (Industrial) Cyber Security. Een nieuw naderend gevaar, immers tegen het jaar 2020 zullen er grofweg 200 miljard apparaten verbonden zijn, welke allemaal hun zwaktes hebben op het gebied van cyber security. Tegen deze tijd zullen de (gemiddelde) kosten van een gegevenslek $150 miljoen gaan bedragen.

Het schrijven van mijn scriptie duurde ongeveer vijf maanden, welke ik ook vooral bij D&F actief heb doorgebracht. In deze periode kwam al snel ter sprake wat ik zou willen ná mijn studie. Mijn toenemende enthousiasme voor machineveiligheid en stage-ervaring hebben nu geresulteerd in een écht full time baan bij D&F Consulting BV. Dus hier ben ik, mijn eerste dag als Consultant binnen het machineveiligheidsteam!

Mocht je mij willen bereiken dan kan dat via: r.vanbruchem@denf.nl

Nog meer lezen over mijn werkervaringen? Klik hier voor mijn persoonlijke pagina op de website van D&F.

Stage lopen net als Roy?

D&F is altijd op zoek naar nieuw talent. Onze collega’s leveren dagelijks een bijdrage aan het voorkomen van ongevallen bij bedrijven. Met passie voor veiligheid, ieder vanuit een eigen vakgebied, en indien nodig samen vanuit verschillende invalshoeken. Lijkt het je leuk om mee te werken aan een veiligere werkomgeving in de industrie?

Wil jij net als Roy als Stagiaire aan de slag bij D&F? Wij staan altijd open voor nieuw jong talent. Stuur je CV met begeleidende mail naar: info@denf.nl of reageer via ons contactformulier en wij nemen contact met je op. Wees van harte welkom!

Alle nieuws van 2019

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340