Nieuws: Naslag Industriele Veiligheid 2019

12/02/19

Op donderdag 24 januari jl. was D&F als trouwe kennispartner aanwezig bij de 15e editie van het congres Industriële Veiligheid in DeFabrique in Utrecht. 

Een zeer geslaagde editie waar bijna 550 congresdeelnemers zich de gehele dag lieten inspireren vanuit verschillende facetten van Industriële Veiligheid. D&F mocht dit jaar haar expertise delen door middel van drie inhoudelijke sessies, over machineveiligheid, explosieveiligheid (ATEX) en veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag.

Integriteit in VeiligheidIndustriele Veiligheid 2019 

De aftrap van het congres werd gedaan door Benno Baksteen. De voormalig verkeersvlieger en oud-voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers wist de zaal te boeien met zijn jarenlange ervaring met veiligheidsprocedures en de lessons learned vanuit de luchtvaartindustrie. Zijn stelling dat veiligheid nooit de hoogste prioriteit kan hebben leidde tot de nodige discussies.

In het middagprogramma gaf Rudolf de Bruijn, director Health & Safety bij DAF Trucks, een inkijk onder de motorkap van het veiligheidsbeleid binnen de productieomgeving van een van ’s werelds meest toonaangevende vrachtwagenproducenten.

De congresdag werd afgesloten met een spreker die aanzet tot nadenken. In 45 minuten wist Damiaan Denys, psychiater en filosoof, de zaal menigmaal op het verkeerde been te zetten rondom onderwerpen als controle, vertrouwen, angst en (het gevoel van) veiligheid.

Download presentatiesheets

D&F verzorgde tijdens het congres drie kennissessies in de vorm van een workshop, een break-out sessie en een ronde tafelsessie.

Mocht u de sessies gemist hebben, dan kunt u hier de presentaties downloaden:

  • De rol van leiderschap op integer veiligheidsgedrag 
    Break out sessie door D&F Safety Culture expert Marcel de Munck

    Veranderprogramma's in de praktijk

  • Functionele veiligheid binnen de organisatie Workshop 7 door D&F Machine Safety Expert Gerald van Engeland 

Veiligheidsvragen?

Bent u niet in de gelegenheid geweest het congres te bezoeken of heeft u geen tijd gehad om onze stand te bezoeken maar wel vragen over veiligheid?

Wij helpen u graag met uw actuele vraagstukken op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid en explosieveiligheid.

Ook op het gebied van veiligheidsmanagement en -cultuur helpen wij u graag verder.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via:

Volg een veiligheidstraining via D&F Safety Academy

Bekijk het complete overzicht van al onze veiligheidstrainingen.

Wij kijken terug op een geslaagde congresdag en hopen u volgend jaar (weer) te ontmoeten!

Alle nieuws van 2019

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340