Nieuws: Jaarcongres Engineering for Safety | 6 okt 2020

20/07/20

Op 6 oktober vindt het nieuwe jaarcongres Engineering for Safety plaats in Rotterdam. D&F is kennispartner van dit congres waarin het ontwerpen van technisch veilige machines centraal staat. Meld u gratis aan en volg een door uzelf samengesteld programma met interessante kennissessies over bijvoorbeeld de laatste ontwikkelingen op het gebied van technische veiligheid, juridische aansprakelijkheid, risicoreductie in het ontwerpproces en de machinerichtlijn.  

Programma

De volgende congresonderwerpen zullen aan bod komen:

  • Functionele veiligheid in het ontwerpproces
  • CE-Markering
  • Europese machinerichtlijn
  • Machineafscherming
  • Risicoreductie in het ontwerpproces
  • Ontwerp- en veiligheidseisen van opdrachtgevers
  • Juridische aansprakelijkheid
  • Veiligheidseisen bij export buiten de EU
  • Machineveiligheid in de gebruiksfase

Het programma van het congres Engineering for Safety wordt spoedig bekend gemaakt. Bekijk hier de congreswebsite.

Kennissessie D&F 

Omdat D&F kennisdeling hoog in het vaandel heeft staan delen we ook tijdens dit evenement onze kennis met de bezoekers. Gerald van Engeland verzorgt een inhoudelijke lezing om u te informeren over de nieuwste ontwikkelingen binnen het thema Functionele Veiligheid in het ontwerpproces:

  • Nieuwe SIL en PL norm op komst, wat betekent dat voor u?

Er wordt door de normcommissies IEC en ISO gewerkt aan een update van respectievelijk de SIL- als de PL-norm. De draft van de nieuwe PL-norm (ISO/DIS 13849-1) is inmiddels gepubliceerd voor commentaar en de verwachting is dat de SIL norm gaat volgen. In deze Breakout-sessie gaan we inhoudelijk in op de verschillen en vooral wat dit voor u als machinebouwer betekent.

Gerald van Engeland, Senior adviseur & Trainer bij D&FGerald van Engeland is TÜV gecertificeerd Functional Safety Engineer op het vakgebied machinery (TÜV ID-3642/11). Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de machinebouw en besturingstechniek en is bij D&F kennisspecialist binnen het vakgebied functionele veiligheid. Onlangs bracht hij samen met D&F het boek ‘Functionele Veiligheid in de machinebouw’ uit.

 

In gesprek met D&F

D&F standBezoek onze stand en meld u aan voor een 1-op-1 gesprek met onze adviseurs. Wij gaan graag met u in gesprek over uw actuele vraagstukken op het gebied van Machineveiligheid.

Kennisdeling en netwerken op een veilige manier!

Congresorganisator Heliview heeft hard gewerkt om een veilige congresomgeving te creëren en biedt de mogelijkheid om met de 1,5 meter afstand uw kennis en netwerk te verrijken! Bekijk hier welke maatregelen zij hiervoor treffen.

Gratis inschrijven

Via onze relatiecode bezoekt u het congres geheel gratis. Schrijf direct in! 

D&F relatiecode: GUFY2UXY

Het congres is gratis te bezoeken voor eindgebruikers. U kunt zich als eindgebruiker aanmelden indien u namens uw organisatie betrokken bent bij de oriëntatie op dan wel de aanschaf van producten of diensten met betrekking tot het congresonderwerp. Bekijk hier de voorwaarden.

Alle nieuws van 2020

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340