Nieuws: Vernieuwde Infosheet Functionele Veiligheid in de machinebouw

16/01/20

Vernieuwde infosheet Functionele VeiligheidD&F Consulting heeft een infosheet ontwikkeld met als onderwerp: Functionele Veiligheid in de machinebouw volgens het V-model. Deze handige en uitgebreide geheugensteun is nu vernieuwd en geüpdatet naar de meest actuele stand der techniek.

Functionele veiligheid in de machinebouw

Het vakgebied ‘Functionele Veiligheid’, waarin besturingssystemen verantwoordelijk zijn voor een deel van de veiligheid van een machine, is de laatste jaren sterk in ontwikkeling. Met handige rekentools is het tegenwoordig niet meer zo moeilijk om een goede architectuur aan te tonen en een faalkansberekening uit te voeren. Dit geeft echter niet de garantie dat het uiteindelijk opgeleverde besturingssysteem foutloos en veilig zal werken, bijvoorbeeld:

  • als een component niet bestand is tegen de omgevingsomstandigheden,
  • er in de specificatie iets mis is gegaan, 
  • een onderdeel onvoldoende wordt getest,
  • als er een fout in de veiligheidsgerelateerde software zit.

In deze gevallen is het berekenen van de faalkans per uur (8 cijfers na de komma) zinloos. Tegenwoordig is de focus van het vakgebied vooral gericht op de systematische aanpak van een project met functionele veiligheid. Fouten worden voorkomen door een goed specificatie-, ontwerp-, en realisatietraject met een aantal controle momenten. V-model Functionele VeiligheidHet doorlopen en vastleggen van de stappen van het V-model is nodig om aan te tonen dat het benodigde SIL- of PL niveau behaald is.

Vraag de vernieuwde infosheet gratis aan!

D&F is uw expert voor SIL en PL  

D&F heeft meerdere experts op het gebied van SIL & PL. Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze veiligheidsadviseurs:

  • telefonisch contact via (076) 50 40 340
  • stel uw vraag direct via het contactformulier

Trainingen over SIL en PL

D&F geeft zeer praktijkgerichte trainingen over elektrische installaties van machines en veiligheidsbesturingen, SIL en PL, compleet met praktische tips om zelfstandig te werken met Sistema. De veiligheidstrainingen variëren van basis tot zeer diepgaand:

Bekijk hier het volledige trainingsaanbod.

Alle nieuws van 2020

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340