Nieuws: Hét platform voor veiligheidscultuur

19/01/21

D&F Safety CultureSinds de overname van Alfabeeld door D&F in 2019 zijn onze veiligheidscultuurspecialisten als één team actief en hebben we een mooie groei doorgemaakt. De werkwijze, aanpak en expertise vanuit beide organisaties versterken elkaar. Dit heeft geleid tot succesvolle projecten bij diverse klanten. Omdat de samenwerking zo succesvol is hebben we ervoor gekozen om deze dienstverlening te bundelen onder één label: D&F Safety Culture. Dit zorgt ervoor dat we één krachtig platform kunnen bieden omtrent het thema Veiligheidscultuur.

WAARVOOR KOMT U NAAR DE SAFETY CULTURE WEBSITE

Veiligheid is een eerste levensbehoefte. Iedereen wil na een werkdag weer veilig en gezond naar huis. Daarom staan wij dagelijks vol passie klaar om de veiligheid bij organisaties naar het hoogste niveau te brengen en daarmee het aantal arbeidsongevallen te reduceren. Met als ultiem doel: nul incidenten! 

Met de combinatie van veiligheidskunde, gedragspsychologie en veranderkunde bieden wij u passende, effectieve en duurzame oplossingen voor verbetering van de veiligheidscultuur. Omdat iedere cultuur haar eigen kenmerken heeft maken wij een oplossing op maat die werkbaar is in de dagelijkse praktijk. Wij ondersteunen u in de vorm van advies, begeleiding, coaching en training.

U vindt onze diensten terug onder de volgende categorieën:

D&F | Diensten Veiligheidscultuur         D&F| Diensten Veiligheidsmanagement        D&F | Diensten Veiligheidsladder®

    Veiligheidscultuur                Veiligheidsmanagement                Veiligheidsladder   

 

Wat vindt u onder Veiligheidscultuur

Onder Veiligheidscultuur vindt u alle diensten om meer aandacht voor veiligheid te creëren in uw organisatie. Het hele traject van het meten van de veiligheidscultuur tot het versterken van het veiligheidsbewustzijn met veiligheidscampagnes en safety games.

Alles om uw veiligheidscultuur te verbeteren vindt u hier.

Wat vindt u onder veiligheidsmanagement

Onder Veiligheidsmanagement verstaan wij het actief beheersen van risico’s op het gebied van veiligheid. Wilt u de veiligheid doorlopend verbeteren? Dan is het systematisch treffen van veiligheidsmaatregelen noodzakelijk om veiligheid te borgen en ongevallen te voorkomen. Van het uitvoeren van een Risico- Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) tot het integreren van een veiligheidsmanagementsysteem.

Alles om uw veiligheidsmanagement effectiever en efficiënter in te richten vindt u hier.

Wat vindt u onder veiligheidsladder©

De Veiligheidsladder© is een certificeerbare norm om het veiligheidsbewustzijn en veilig handelen in organisaties continu te verbeteren. In dit groeimodel toont aan op welk niveau uw organisatie veiligheidsbewust handelt en veilig werken stimuleert. D&F is erkend kennispartner en helpt u met het implementeren van de Veiligheidsladder. Samen behalen we de gewenste of benodigde certificering en bouwen aan een sterke veiligheidscultuur. 

Meer informatie over de Veiligheidsladder vindt u hier.  

Wat vindt u onder nieuws en artikelen

Onder nieuws en artikelen delen we graag onze kennis met u. In blogs en artikelen geven we tips, uitleg en inzicht in normen, werkwijzen en cultuurveranderingen. Onderwerpen zoals omgaan met weerstand, cynisme, sociale veiligheid en leiderschap worden toegelicht door onze experts. 

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen?

Via onze nieuwsbrieven en LinkedIn houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid.

Waarom één platform voor veiligheidscultuur

In 2019 is Alfabeeld overgenomen door D&F. Beide bedrijven hebben een afzonderlijke geschiedenis en een schat aan ervaring op het gebied van veiligheidscultuur en gedrag. De werkwijze, aanpak en expertise vanuit beide organisaties versterken elkaar en dit heeft geleid tot succesvolle projecten bij klanten. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze dienstverlening te bundelen onder één label: D&F Safety Culture. Zo vindt u alles omtrent het thema Veiligheidscultuur op één plek en bieden we een breed aanbod aan diensten op het gebied van veiligheidsmanagement, veiligheidscultuur en gedrag.

Over Alfabeeld, veiligheid en gedrag

Alfabeeld is als advies- en trainingsbureau sinds 1993 actief op het gebied van veiligheidscultuur, veiligheidsgedrag en organisatieontwikkeling bij talloze bedrijven in diverse branches, zoals Industrie, Infra, Logistiek, Energie, Food en Overheidsinstanties. Bekende trajecten van Alfabeeld zijn het opleiden van veiligheidsambassadeurs, het begeleiden van train-de-trainer programma’s en leidinggeven aan veiligheid. 

Over D&F Consulting B.V.

Ook D&F bestaat sinds 1993 als adviesbureau met focus op machineveiligheid, procesveiligheid, ATEX en veiligheidsmanagement, veiligheidscultuur en -gedrag. Vanuit deze verschillende expertises zijn talloze veiligheidstrajecten uitgerold binnen bedrijven uit verschillende branches, zoals Industrie, Infra, Food, Renewables, Chemie en Overheid. Het Safety Culture team van D&F werkt dagelijks met relaties aan veiligheidscultuurtrajecten en veranderprogramma’s. Het boek Brainsafe©, in 5 stappen naar een sterke veiligheidscultuur van D&F is een welbekende titel onder veiligheidsspecialisten en veiligheidskundigen.  

D&F Safety Academy

Voor het vergroten van kennis kunt u trainingen volgen én organiseren via onze Safety Academy. Het trainingsaanbod is zeer divers; van basiskennis tot zeer diepgaand, live en online, individueel of incompany, standaard of op maat. Aan u de keuze.

Alle trainers werken dagelijks in de praktijk aan opdrachten bij klanten en zetten hun kennis en ervaring in tijdens deze trainingen. Hierdoor zijn deze bijzonder waardevol en wordt er naast de theorie een link gelegd met de uitvoering in de praktijk. Wij zijn tevens ervaren in het trainen van grote en kleine groepen op verschillende niveaus. Onze adviseurs denken graag met u mee om tot een passend leertraject te komen.

Nieuwsgierig geworden?

Waarom kiest u voor D&F

D&F is gespecialiseerd in zowel technische veiligheid als in veiligheidscultuur en -gedrag. Hiermee bieden wij u ondersteuning vanuit een breed veiligheidsperspectief om de veiligheid binnen uw organisatie naar een hoger niveau te brengen met als doel om incidenten te voorkomen. Dit doen wij met enorm veel passie, enthousiasme en betrokkenheid. Na een veilige werkdag weer gezond naar huis is dan ook ons motto!

Persoonlijk kennismaken? Neem contact op

Heeft u vraagstukken op het gebied van veiligheid? Wij denken graag met u mee. Neem daarvoor geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Wij ontmoeten u graag op locatie, digitaal of op één van onze kantoren in Amsterdam, Breda of Zeist.

Alle nieuws van 2021

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340