Nieuws: CE-traject motorproefdraairuimte Koninklijke Landmacht

04/02/21

Recent is de motorproefdraairuimte op de Johannes Postkazerne voor infanteriegevechtsvoertuig CV90 door de Koninklijke Landmacht officieel in gebruik genomen. D&F Consulting heeft de veiligheidsaspecten en het CE-traject van de proefopstelling voor haar rekening genomen, in samenwerking met de ontwerpende en gebruikende partijen van Defensie.

CE-traject motorproefdraairuimte infanteriegevechtsvoertuig CV90

VAN ANALOOG NAAR DIGITAAL

Het idee was de bestaande techniek geschikt te maken voor CV90. De motorproefdraaistand zou analoog blijven, waarbij de motor op afstand bediend kon worden met hendels en knoppen. Maar halverwege het project is besloten om de aansturing volledig digitaal te maken, waarmee het ontwerp is vereenvoudigd en flexibiliteit krijgt voor eventuele toekomstige ontwikkelingen. De hendels en knoppen maken plaats voor bediening via een laptop.

VEILIGHEIDSASPECTEN EN CE-TRAJECT

Naast de bedieningsaspecten zijn ook de veiligheidsaspecten meegewogen. D&F Consulting heeft geholpen om op een praktische manier de veiligheidsregels in het ontwerp te integreren. Het resultaat is een CE-gemarkeerde proefopstelling als veilig arbeidsmiddel volgens de huidige stand der techniek.Oplevering motorproefstand

VEEL VOORDELEN

In september werd de motorproefstand opgeleverd. De nieuwe proefstand levert de Koninklijke Landmacht veel voordelen op. Voor het ILM onderhoud kunnen de monteurs nu de krachtbronnen op een arbo-vriendelijker manier controleren met minder blootstelling aan geluidsoverlast en uitstoot.

WILT U ADVIES OVER CE-MARKERING?

De technisch adviseurs van D&F zijn gespecialiseerd in de wet- en regelgeving op het gebied van Machineveiligheid. Met meer dan 25 jaar ervaring helpen wij onze klanten in uiteenlopende branches met praktisch advies bij het toepassen van deze wetgeving op zowel nieuwe machines (CE-markering) als bestaande machines (Arbo).

Wij ondersteunen u dan ook graag bij alle CE-aangelegenheden die doorlopen moeten worden voor de CE-markering van uw machine.

NEEM CONTACT OP

Wilt u meer informatie over CE-markering of over mogelijke ondersteuning op maat? Stel uw vraag aan onze veiligheidsspecialisten of neem direct contact op voor een geheel vrijblijvende kennismaking:

Alle nieuws van 2021

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340