D&F wordt Kader

Functie
Consultant Process Safety
Standplaats
Moordrecht
LinkedIn
Link naar profiel

Arjan Kroon

Na mijn studie Chemische Technologie ben ik mijn carrière gestart als Process Engineer bij een wereldwijd opererende EPC-contractor (Aker Solutions), waar ik ervaring heb opgedaan in procesontwerp en de bijbehorende beveiligingen van nieuwbouw (petro-)chemische installaties. 

In de jaren daarna heb ik bij verschillende consultancybureaus gewerkt waar ik onder meer bezig ben geweest met alle zaken rondom procesveiligheid en andere wetgeving en richtlijnen (waaronder BRZO, PGS, ATEX, Machinerichtlijn), waar de focus lag op risico identificatie en –beheersing conform de BRZO wetgeving, waaronder HAZOP, SIL assessment (incl. LOPA) en BowTie.

Tevens heb ik meerdere jaren bij Lloyd’s Register gewerkt als Surveyor Samenbouw en Beveiliging. Daar heb ik nieuwbouw en modificaties getoetst aan de essentiële veiligheidseisen van de Pressure Equipment Directive (PED) en Warenwetbesluit Drukapparatuur (WBDA). Hier werd in het bijzonder gekeken naar zowel afblazende, instrumentele en procedurele beveiligingen. Daarnaast heb ik intern en extern trainingen gegeven.

Om meer bezig te zijn met functionele veiligheid (instrumentele beveiligingen) ben ik uiteindelijk overgestapt naar Yokogawa Europe Solutions, waar ik als Functional Safety Specialist onderdeel was van een onafhankelijke groep binnen het bedrijf. In deze hoedanigheid heb ik Functional Safety assessments uitgevoerd op projecten waar een veiligheidssysteem in zat. Daarnaast heb ik interne en externe trainingen gegeven op het gebied van functionele veiligheid, waaronder de TÜV Rheinland FS Engineer (SIS). Tevens ben ik door TÜV Rheinland als FS Expert (SIS en FSM) gecertificeerd.

Ook ben ik lid van de normcommissie IEC 61508 en IEC 61511 geweest en heb ik als Functional Safety Auditor gefunctioneerd. 

Als Consultant Process Safety bij D&F richt ik mij op alle aspecten die van invloed zijn op de uiteindelijke veiligheid van de industriele installaties. Hierbij heb ik kennis van de technische kant maar vooral ook van het management systeem om de continuiteit van veiligheid te borgen.

Werken bij D&f - part of Kader Consultancy & Interim

Kader Consultancy & Interim is altijd op zoek naar nieuw talent. Onze collega’s leveren dagelijks een bijdrage aan het voorkomen van ongevallen bij bedrijven. Met passie voor veiligheid, ieder vanuit een eigen vakgebied, en indien nodig samen vanuit verschillende invalshoeken. Lijkt het je leuk om mee te werken aan een veiligere werkomgeving in de industrie?

Bekijk al onze vacatures en mail of bel ons gerust!