D&F wordt Kader

Functie
Senior Consultant Machine Safety
Standplaats
Rijen
LinkedIn
Link naar profiel

Dennis van Loon

Mijn naam is Dennis van Loon en  ikwerk als consultant bij de Business Unit Machine safety van D&F.
Ik ben TÜV gecertificeerd Functional Safety Engineer op het vakgebied machinery (FS Eng TÜV ID-9013/14). Dit vakgebied omvat het toepassen van veiligheidsfuncties voor de machinebouw, in het bijzonder de normen EN-ISO 13849 1 & 2 (PL), EN-IEC 62061 (SIL) en EN-IEC 61508 (SIL moedernorm). (Te verifiëren m.b.v. TÜV ID op deze website: http://www.tuvasi.com/en/trainings-and-workshops/tuev-rheinland-functional-safety-program/tuev-functional-safety-engineer/lists-of-tuev-fseng)

Vanaf jonge leeftijd ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in techniek en dan vooral in elektrotechniek. Ik heb vroeger dan ook erg veel met elektronica geknutseld, robots gemaakt en geprogrammeerd. Door deze interesse ben ik voor mij bijna vanzelfsprekend een elektrotechnische opleiding gaan volgen in de vorm LTS, MTS en als laatste ben ik in 2006 afgestudeerd in de richting mechatronica aan de HTS in Eindhoven.

Daarna ben ik gaan werken als electrical engineer bij een machinebouwer die machines maakt voor de connector, semiconductor en solar industrie. Hier heb ik veel geleerd op het gebied van machines in het algemeen, proces industrie maar vooral op het gebied van elektrische besturingen en veiligheidsbesturingen. Daarnaast ben ik na een paar jaar verantwoordelijk geworden voor de
CE-markering van de machines die we daar maakten. Ik ben in dat kader veel bezig geweest met richtlijnen, normen, risicobeoordelingen en documentatie. In de jaren die daarop volgden ben ik mij steeds bewuster geworden van mijn interesse in machineveiligheid met alles wat daarbij komt kijken en mezelf gaan realiseren hoe leuk ik dit vakgebied vind.

De stap die ik begin 2013 heb gemaakt naar D&F, was voor mij dan ook een logische vervolgstap aangezien ik D&F zie als een bedrijf waar ontzettend veel expertise zit op het gebied van (machine) veiligheid. Ik heb een leuke groep collega’s met ieder hun eigen vakgebied en expertises waar ik ook weer van kan leren om zo mijn eigen kennis op het gebied van machineveiligheid uit te breiden.

Ik woon in Rijen en ik ben in 1983 geboren in Tilburg. Mijn vrije tijd besteed ik momenteel vooral aan mijn vrouw en kinderen, daarnaast kijk ik graag films en series, lees ik graag en ben ik nog weleens achter de computer te vinden.

  • Dennis is lid van de normcommissie ‘sluizen’ voor de ontwikkeling van de norm NEN 6787-2 en tevens actief in het Platform 60204.

Werken bij D&F

D&F is altijd op zoek naar nieuw talent. Onze collega’s leveren dagelijks een bijdrage aan het voorkomen van ongevallen bij bedrijven. Met passie voor veiligheid, ieder vanuit een eigen vakgebied, en indien nodig samen vanuit verschillende invalshoeken. Lijkt het je leuk om mee te werken aan een veiligere werkomgeving in de industrie?

Klik hier voor een overzicht van onze vacatures en mail of bel ons gerust!