D&F wordt Kader

Functie
Senior Consultant Machine Safety
Standplaats
Nuenen
LinkedIn
Link naar profiel

Gerald van Engeland

Ik ben Gerald van Engeland en werk als consultant bij de business unit Machine safety van D&F.

Ik ben TÜV gecertificeerd Functional Safety Engineer op het vakgebied machinery (TÜV ID-3642/11). Dit vakgebied Machinery omvat het toepassen van veiligheidsfuncties voor de machinebouw, in het bijzonder de normen EN-ISO 13849 1 & 2 (PL), EN-IEC 62061 (SIL) en EN-IEC 61508 (SIL moedernorm).

Voordat ik bij D&F kwam heb ik 20 jaar in de machinebouw gewerkt, verantwoordelijk voor  het besturingstechnische deel van machines met software in het bijzonder, hoewel ik ook altijd interesse heb gehad in andere disciplines.   

In 2007 werd ik verantwoordelijk voor CE zaken bij een hightech machinebouwer.  Denk aan ontwerpen en programmeren van veiligheidssystemen, uitvoeren van risicoanalyses, opstellen van technische dossiers, invoeren van EN-ISO 13849-1, het beheren van normen en het van trainen van collega’s. Ik had de smaak goed te pakken en het was voor mij dan ook logisch om begin 2010 de overstap naar D&F te maken. 

Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan en muziek gemaakt maar op dit moment staan de meeste hobby’s op een laag pitje.  Activiteiten met ons gezin (met vrouw en twee  zonen) zijn mijn belangrijkste hobby.

Toch probeer ik drie keer per week te sporten (hardlopen) en ik luister graag naar muziek. Ik verzamel LP’s  (of vinyl zoals dat tegenwoordig heet)  en sleutel af en toe aan mijn platenspeler om deze in goede conditie te houden.

Werken bij D&f - part of Kader Consultancy & Interim

Kader Consultancy & Interim is altijd op zoek naar nieuw talent. Onze collega’s leveren dagelijks een bijdrage aan het voorkomen van ongevallen bij bedrijven. Met passie voor veiligheid, ieder vanuit een eigen vakgebied, en indien nodig samen vanuit verschillende invalshoeken. Lijkt het je leuk om mee te werken aan een veiligere werkomgeving in de industrie?

Bekijk al onze vacatures en mail of bel ons gerust!