D&F wordt Kader

Functie
Consultant Machine Safety
Standplaats
Zuidlaren
LinkedIn
Link naar profiel

Gerard Mutgeert

Mijn naam is Gerard Mutgeert en vanaf april 2021 ben ik werkzaam als Consultant Machine Safety bij D&F Consulting B.V. Ik ben geboren in Beilen en momenteel woonachtig in het groenste dorp van Europa: Zuidlaren in Drenthe. In mijn vrije tijd rijd ik graag op mijn racefiets en ben ik een enthousiaste watersporter.

Na de HTS Vliegtuigbouw te Haarlem ben ik bij Fokker Aircraft en Nationaal Lucht- en Ruimtevaartcentrum als Design Engineer en Projectmanager gaan werken. Nadat de zelfscheppende luchtvaartindustrie in Nederland geen levensvatbaarheid meer had, ben ik eerst bij Philips en daarna bij een ingenieursbureau in de stad Groningen gaan werken. Ik heb hier in verschillende functies gewerkt: Constructeur, Projectmanager, Quality Manager en CE-Consultant. Dit ingenieursbureau is diverse malen overgenomen: door Irmato, Nspyre en uiteindelijk Altran. Na de Altran-periode heb ik nog ruim twee jaar gewerkt bij Emmtec Engineering Safety Solutions als Safety Engineer. En nu dus bij D&F.

Rond het uitkomen van de Machinerichtlijn 2006/42/EG heb ik in 2010 de Masterclass Machineveiligheid gevolgd om mij deze materie eigen te maken. Sindsdien ontwikkel ik mij steeds verder als specialist op het gebied van mens- en machineveiligheid en CE-markering. Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring met het uitvoeren van risicobeoordelingen onder de Machinerichtlijn en Risico-Inventarisaties & -Evaluaties onder de Richtlijn Arbeidsmiddelen voor diverse nieuwe en bestaande machines, installaties en beweegbare natte infra. Daarnaast houd ik mij bezig met het begeleiden van CE-markering trajecten.

Werken bij D&F geeft mij de mogelijkheid in de breedte bezig te zijn met machineveiligheid voor fabrieken met een grote diversiteit aan machines en installaties. Eveneens voor de beweegbare natte infra. Dit, binnen een team van specialisten op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid en veiligheidscultuur, waardoor we gezamenlijk de ontwikkelingen vorm kunnen gaan geven.

Werken bij D&f - part of Kader Consultancy & Interim

Kader Consultancy & Interim is altijd op zoek naar nieuw talent. Onze collega’s leveren dagelijks een bijdrage aan het voorkomen van ongevallen bij bedrijven. Met passie voor veiligheid, ieder vanuit een eigen vakgebied, en indien nodig samen vanuit verschillende invalshoeken. Lijkt het je leuk om mee te werken aan een veiligere werkomgeving in de industrie?

Bekijk al onze vacatures en mail of bel ons gerust!