D&F wordt Kader

Functie
Senior Consultant Machine Safety
Standplaats
Winterswijk
LinkedIn
Link naar profiel

Harry Krosse

Historie

Na mijn studie elektrotechniek en bedrijfskunde aan de TU Eindhoven (PTHN), ben ik 8 jaar werkzaam geweest als docent elektrotechniek aan het Oosterborgh College te Enschede. Vervolgens ben ik als manager productie, engineering, industriële automatisering en bedrijfsbureau 17 jaar betrokken geweest bij de ontwikkeling, productie en opstart van een honderdtal grote industriële projecten over de gehele wereld.

Voor de recyclingtechniek was dit onder andere een van de grootste en meest geautomatiseerde recyclinginstallatie voor bouw-en sloopafval in Europa.
Voor de industriële afvalwaterzuivering was dit onder andere de grootste olie-water afscheider ter wereld. In die jaren heb ik veel praktische ervaring opgedaan in de elektrische besturingstechniek, werktuigbouwkunde en procestechniek.

Na deze periode ben ik overgestapt naar D&F om me verder te specialiseren in de machineveiligheid om zodoende mijn praktische ervaring nuttig te maken. Ik ben geboren in 1959, ben getrouwd en heb 3 kinderen. Mijn hobby´s zijn hardlopen, wielrennen, mountainbiken, tennissen en gitaarspelen.

Huidige werkzaamheden

Als Directeur Consultancy ben ik verantwoordelijk voor de consultants in de drie Business Units:  Machine Safety, Process Safety en Safety Management & Culture.

Daarnaast vul ik een deel van mijn weektaak in als Senior Consultant Machine- & Process Safety om feeling te houden met de praktijk; zoals trainen, coachen en adviseren voor diverse projecten op het gebied van Machineveiligheid, Veiligheidsbesturingen, (SIL en PL) en Explosieveiligheid bij diverse bedrijven.

Tevens ben ik Docent Machineveiligheid aan de Post Hoger Onderwijs Veiligheidskunde Utrecht en gastdocent aan diverse Hogescholen. Naast schrijver van diverse artikelen voor vakbladen, ben ik ook spreker op diverse themadagen, seminars en congressen in binnen- en buitenland (o.a. Amerika).

Referenties

  • Rijkswaterstaat, Unilever, Sc Johnson, Perfetti van Melle, FrieslandCampina, ArlaFood, Heineken, Bavaria, Grolsch, KLM, GDF Suez Electrabel elektriciteitscentrales, Tata Steel, Sappi, Rockwool, Xella, van Ganzewinkel, Sita, ADM, Cargill, DuPont, Sabic, DSM,  AKZO Nobel, BP , Odfjell, LyondellBasell, Cerexagri, Quaker Chemicals etc. en bij engineering bureaus zoals; Imtech, Cofely GDFSuez, Hollander, Alewijnse, Koldijk, Siemens, Leertouwers enz.

Specialisaties

  • Design of safety related control systems according to PL - Performancel Level (EN-ISO 13849 1&2)
  • Design of functional safety according to SIL - Safety Integrity Level (EN-IEC 1508, EN-IEC 61511 and EN-IEC 62061)
  • Machine Safety Expert (Machine Directive 2006/42/EG)
  • Risk assessments (EN-ISO 12100:2010)
  • Verification and Validation of Safety Functions
  • Electrical Equipment of Machines (EN-IEC 60204-1)
  • Explosion Safety (ATEX 114 and ATEX 153)

Werken bij D&f - part of Kader Consultancy & Interim

Kader Consultancy & Interim is altijd op zoek naar nieuw talent. Onze collega’s leveren dagelijks een bijdrage aan het voorkomen van ongevallen bij bedrijven. Met passie voor veiligheid, ieder vanuit een eigen vakgebied, en indien nodig samen vanuit verschillende invalshoeken. Lijkt het je leuk om mee te werken aan een veiligere werkomgeving in de industrie?

Bekijk al onze vacatures en mail of bel ons gerust!