Functie
Consultant Machine Safety
Standplaats
Schijf

Henk Niemantsverdriet

Historie:

Mijn studie Werktuigbouw heb ik 1977 afgerond aan de avond H.T.S. in Rotterdam.
Sinds 1975 ben ik werkzaam geweest bij diverse bedrijven in o.a de functies werkvoorbereider op de afdeling ontwikkeling, technisch commercieel medewerker, technisch specialist, werkvoorbereider technische projecten, coördinator technische projecten en hoofd verpakkingsafdeling (lid Managementteam). In deze diverse functies heb ik veelvuldig met arbeidsmiddelen te maken gehad vanuit de positie van de gebruiker.
Sinds 2001 ben ik in dienst van D&F als consultant. Door de interne opleiding (met name op het gebied van regelgeving) en het maken van normbewerkingen (basis voor database Veiligheidsnormen) biedt deze veelzijdige functie mij de gelegenheid mijn ervaring met arbeidsmiddelen in de gebruiksfase te toetsen aan de wettelijke eisen.

(Afgeronde) projecten:

Suiker Unie
Het uitvoeren van een risicobeoordeling en opstellen van een Plan van Aanpak voor alle arbeidsmiddelen op alle afdelingen van de productielocaties in zowel Dinteloord, Groningen als Puttershoek. Daarnaast geadviseerd in de CE waardigheid van een nieuw aangeschafte kalkbreker en coaching / training in het werken met het softwareprogramma Risico Manager Arbeidsmiddelen.

Unilever Bestfoods Nederland
Het uitvoeren van een risicobeoordeling en opstellen van een Plan van Aanpak voor alle productie- en verpakkingslijnen op de productielocatie Rotterdam en voor een verpakkingslijn en 2 menglijnen op de productielocatie Loosdrecht.  

Wegener Nieuwsdruk West
Het uitvoeren van een risicobeoordeling opstellen van een Plan van Aanpak voor de buffer- en insteeksecties van 2 drukpersen.

Terberg Specials B.V.
Het uitvoeren van het volledige CE traject, waaronder het opstellen van een gebruikershandleiding en een technisch constructie dossier, voor mobiele telecommunicatievoertuigen die veelvuldig worden ingezet in druk bezette publieke zones.

ACS Fitertechniek B.V.
Het uitvoeren van een risicobeoordeling en opstellen van een Plan van Aanpak voor alle arbeidsmiddelen op de productielocatie. Daarnaast het uitvoeren van een keuring voor ingebruikname van een door ACS Filtertechniek zelf van buiten de EU zone geïmporteerde rollensnijmachine (niet voorzien van CE markering).

Neville Chemical Europe B.V. (Nevcin Polymers)
Het uitvoeren van een risicobeoordeling en opstellen van een Plan van Aanpak voor een Flakerband. Dit plan van aanpak was de leidraad voor de renovatie voor de Flakerband. Hierin Nevcin Polymers geadviseerd in de beoordeling van de oplossingen die zijn gekozen naar aanleiding van het Plan van Aanpak (renovatie werd door externe firma uitgevoerd).

Werken bij D&F

D&F is altijd op zoek naar nieuw talent. Onze collega’s leveren dagelijks een bijdrage aan het voorkomen van ongevallen bij bedrijven. Met passie voor veiligheid, ieder vanuit een eigen vakgebied, en indien nodig samen vanuit verschillende invalshoeken. Lijkt het je leuk om mee te werken aan een veiligere werkomgeving in de industrie?

Klik hier voor een overzicht van onze vacatures en mail of bel ons gerust!

Alle medewerkers

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340