Functie
Senior Consultant Machine Safety
Standplaats
Bergen op Zoom
E-mailadres
j.bal@denf.nl
LinkedIn
Link naar profiel

John Bal


Mijn naam is John Bal en ik ben sinds september 2006 werkzaam binnen D&F als consultant. Mijn belangrijkste hobby’s en interesses zijn: sleutelen aan auto´s, bezig zijn met modeltreinen en snowboarden in de Alpen in de winter.

Na het behalen van mijn MTS-Elektrotechniek diploma ben ik gaan werken als onderhoudsmonteur bij een producent van plastic en hybride toepassingen voor de automotive industrie. Als onderhoudsmonteur was ik medeverantwoordelijk voor het onderhoud aan hydraulische drukpersen, stand-alone machines en verschillende faciliteiten aan de gebouwen.

In 2003 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik begonnen aan de HTS-Elektrotechniek voltijd opleiding aan de Avans Hogeschool te Breda. Deze heb ik succesvol afgerond in de afstudeerrichting besturingssystemen en aandrijfsystemen voor industriële automatisering. Na mijn opleiding als elektrotechnicus is de interesse voor de techniek en alles wat hierbij komt kijken verder gegroeid.

Binnen D&F heb ik diverse kleine, middelgrote en grotere projecten uitgevoerd op het gebied van machineveiligheid en elektrische veiligheidsbesturingen bij klanten binnen verschillende sectoren. De projecten variëren van het schrijven van een gebruikershandleiding tot het uitvoeren van een risicobeoordeling van een productielijn. In juni 2009 heb ik de Masterclass ATEX succesvol afgerond en ben ik ook inzetbaar als consultant op het gebied van explosieveiligheid.

Naast het uitvoeren van projecten geef ik door het gehele land de training veiligheidsbesturingen in de machinebouw en schrijf ik artikelen over onder andere elektrische veiligheid.

Als consultant ziet je werkweek er afwisselend uit en zit hij vol met uitdagingen, je doorkruist heel Nederland en komt bij veel verschillende relaties over de vloer. Consultant zijn bij D&F is afwisselend en uitdagend en er heerst een prettige werksfeer met een enthousiaste, jonge en gedreven groep collega´s met ieder hun eigen specialisme.

 

Alle medewerkers

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340