D&F wordt Kader

Functie
Consultant Machine Safety
Standplaats
Breda

Michael Neffgen

Mijn naam is Michael Neffgen en ik ben sinds november 2015 werkzaam binnen D&F als consultant machineveiligheid.

Mijn interesse in elektrotechniek is ontstaan toen ik ongeveer 8 jaar was en ik mijn eerste
modelbaan kreeg van Fleischmann.
In een ruimte van ongeveer 20 vierkante meter kon ik beginnen aan een modelbaan die volledig geautomatiseerd werd. De kennis die ik hierdoor opdeed kwam later goed van pas bij mijn elektrotechnische opleidingen die ik ben gaan volgen. Eerst deed ik de LTS, daarna de MTS en later de HTS. In 2006 ben ik afgestudeerd aan de HTS Eindhoven, in de richting digitale ontwerptechniek.

Tijdens mijn studie aan de HTS ben ik gaan werken als Product engineer bij een bedrijf wat
medische apparatuur ontwikkelde. Hier heb ik in 6 jaar veel kennis opgedaan van productontwikkeling en projectmanagement.

Toe aan een nieuwe uitdaging ben ik begonnen als Product en service engineer bij een bedrijf dat visionsystemen ontwikkeld. Hierdoor ben ik bij veel bedrijven geweest over heel de wereld. Door de verscheidenheid van machines in de diverse productieomgevingen ben ik mij steeds meer gaan interesseren in de veiligheid van machines tijdens het afregelen. Het moet natuurlijk mogelijk zijn om een machine te kunnen afregelen zonder dat men het veiligheidscircuit hoeft te overbruggen.

De interesse in alles op het gebied van veiligheid  groeide en groeide; machineveiligheid,
remote acces, netwerk architecturen en de producten van Siemens (zoals PLC's, HMI en TIA Portal). Ook zoek ik afwisseling en veel klantencontact in mijn baan, dit alles komt samen in mijn functie binnen D&F die ik vol gedrevenheid zal uitvoeren.

Ik ben in 1978 geboren en inmiddels woon ik al 10 jaar met veel plezier in Breda.
Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan mijn vrouw, drie kinderen en de moestuin.
Daarnaast ben ik in het bestuur actief van Wijnmakerskring West-Brabant als penningmeester en maak hierdoor mijn eigen wijn. Tevens geniet ik van alles wat met koken te maken heeft en kook ik graag voor een grote groep mensen samen met mijn vrouw. Als ontspanning probeer ik minimaal twee keer in de week te gaan hardlopen.

Werken bij D&f - part of Kader Consultancy & Interim

Kader Consultancy & Interim is altijd op zoek naar nieuw talent. Onze collega’s leveren dagelijks een bijdrage aan het voorkomen van ongevallen bij bedrijven. Met passie voor veiligheid, ieder vanuit een eigen vakgebied, en indien nodig samen vanuit verschillende invalshoeken. Lijkt het je leuk om mee te werken aan een veiligere werkomgeving in de industrie?

Bekijk al onze vacatures en mail of bel ons gerust!