D&F wordt Kader

Functie
Operationeel Manager
Standplaats
Huijbergen
LinkedIn
Link naar profiel

Roger Eijkhoudt

Historie

Na mijn studie Chemie en promotie onderzoek in Heterogene Katalyse aan de Universiteit Utrecht heb ik 7 jaar lang verschillende internationale posities bekleed binnen ExxonMobil (R&D, business planning en Interne Audit) in Brussel. In deze tijd heb ik veel ervaring mogen opdoen als proces expert voor verschillende chemische productie processen, een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van nieuwe gepatenteerde technologieën, productie keten optimalisaties binnen chemie & olie raffinage en daarnaast heb ik als lead audit coördinator de management processen binnen de diverse Europese onderdelen van het bedrijf mogen bekijken en beoordelen op risico beheersing.

Vervolgens heb ik 5 jaar internationaal gewerkt voor DNV en ben ik betrokken geweest bij verschillende client vraagstukken in Europa, Afrika en USA rondom Proces Veiligheids Management, Enterprise Risk Management en Veiligheids Beheer Systemen (HSEQ). Dit betrof onder andere effectiviteits analyses van beheersystemen, diverse risico studies en compliance gerelateerde opdrachten (o.a. OSHA1910.119).

Daarna ben ik bijna drie jaar zelfstandig aktief geweest als adviseur rondom HSEQ vraagstukken, in het bijzonder procesveiligheidsmanagement.

Heden

Als senior consultant Process Safety Management richt ik mij op alle aspecten rondom de Bow-tie: alle aspecten die van invloed zijn op de uiteindelijke veiligheid van een produktie installatie – niet alleen de technische kant maar vooral ook de opbouw en effectiviteit van het management systeem eromheen zijn van groot belang om de continuiteit van veiligheid te borgen. Te denken valt aan belangrijke bouwstenen zoals risico identificatie en –beheersing, Asset Management, Change Management, Werk Procedures, Proces Veiligheids documentatie en management informatie. Hiernaast leid ik als Operationeel Manager het team met Process Safety en ATEX specialisten.

Referenties

Shell, Total, Chevron, Akzo-Nobel, Oxea Chemicals, EngenOil SA, Egyptian LNG, OMV Austria, NesteOil, Tideway, Rijkswaterstaat, Technip,  etc.

Specialisaties

Proces Safety Management (OSHA 1910.119)
BRZO/Seveso II/III
SIL - Safety Integrity Level (EN-IEC 1508, EN-IEC 61511 and EN-IEC 62061)
Technical risk management (CCPS Certified)
FS Engineer, (TÜV Rheinland, Safety Instrumented Systems)

Werken bij D&f - part of Kader Consultancy & Interim

Kader Consultancy & Interim is altijd op zoek naar nieuw talent. Onze collega’s leveren dagelijks een bijdrage aan het voorkomen van ongevallen bij bedrijven. Met passie voor veiligheid, ieder vanuit een eigen vakgebied, en indien nodig samen vanuit verschillende invalshoeken. Lijkt het je leuk om mee te werken aan een veiligere werkomgeving in de industrie?

Bekijk al onze vacatures en mail of bel ons gerust!