D&F wordt Kader

Functie
Consultant Machine Safety
Standplaats
Kerkwerve
LinkedIn
Link naar profiel

Stephan Buhler

Sinds april 2010 werk ik voor D&F als consultant en kunt u mij aantreffen op gebied van advies, training en coaching. Zo'n acht jaar daarvoor ben ik mij bewust gaan interesseren voor technische veiligheid vanuit een achtergrond van zo'n zes jaar ervaring in industriële besturingsprojecten. Tegelijk met het onderwerp van CE markering ontstond ook de 'ontdekking' van cursussen en trainingen geven op allerlei gebieden, inmiddels van VCA trainingen tot en met specifieke trainingen PL/SIL en CE documentatie en gebruiksaanwijzingen.

In de afgelopen jaren heb ik een scala aan verschillende projecten op het gebied van machineveiligheid en arbeidsmiddelenveiligheid gedaan in binnen- en buitenland en variërend van food tot staal en van transportsystemen tot infra. Vooral binnen de laatste sector heb ik de afgelopen paar jaar veel gewerkt aan de veiligheid van beweegbare bruggen en sluiscomplexen.

  • Stephan is lid van de normcommissie Beweegbare bruggen - Veiligheid 6787 (3510010211)

Inmiddels speelt bij veel bedrijven en organisaties het inzicht dat technische veiligheid slechts een eerste stap is richting veilig werken. Dit strookt al geruime tijd met mijn eigen interesse om naar praktische en toch veilige oplossingen te werken in samenwerking met u als gebruiker / fabrikant. Vandaar dat ik mijn energie de afgelopen tijd heb gestoken in het verbreden van mijn kennis en vaardigheden om bovenstaand doel te bereiken. Met name ligt daarbij de focus op het verzorgen van trainingen inzake veiligheidsbewustzijn en gedragsbeïnvloeding.

Bij dit alles is het mijn passie om u middels cursussen, trainingen, lezingen en coaching te laten inzien hoe u met de nodige basiskennis een forse verbetering in veiligheid kunt behalen en dat we samen het doel van 'geen arbeidsongevallen' dichterbij kunnen brengen. Dit lijkt wellicht een 'soft' doel; de praktijk is echter dat we binnen ons vakgebied al zo vaak goede en veilige oplossingen hebben gezien dat het nastreven ervan de moeite waard blijft.

En ook ik kom graag aan het eind van de dag weer gezond thuis. Samen met mijn vrouw en onze vier kinderen geniet ik van het buitenaf wonen in Zeeland in een huis uit 1956 met de nodige geschiedenis (en dus werk). In de tuin om ons huis is genoeg rust en ruimte om vier kinderen een onbezorgde jeugd te geven. Daarvandaan gaan we graag (met de caravan) op wintersport en genieten van zomers in Frankrijk en elders.

Werken bij D&f - part of Kader Consultancy & Interim

Kader Consultancy & Interim is altijd op zoek naar nieuw talent. Onze collega’s leveren dagelijks een bijdrage aan het voorkomen van ongevallen bij bedrijven. Met passie voor veiligheid, ieder vanuit een eigen vakgebied, en indien nodig samen vanuit verschillende invalshoeken. Lijkt het je leuk om mee te werken aan een veiligere werkomgeving in de industrie?

Bekijk al onze vacatures en mail of bel ons gerust!