D&F wordt Kader

Functie
Senior Consultant Safety Culture
Standplaats
Arnhem
LinkedIn
Link naar profiel

Yvonne Langen

Sinds oktober 2012 ben ik werkzaam bij D&F als consultant  Veiligheidsmanagement &  -cultuur. Voor mij is dit een mooie stap die mij in staat stelt om de kennis te delen die ik heb opgedaan op het gebied van veiligheidscultuur programma’s en veiligheidsmanagement systemen met allerlei bedrijven.

Mijn basis wordt gevormd door de opleiding tot chemisch technoloog in Delft. Omdat ik besloot dat mijn hart meer lag bij milieu en veiligheid, volgde ik de MBA-opleiding aan de Universiteit Twente. Deze studie bracht mij in de haven van Rotterdam, waarbij aangenomen werd om een milieumanagementsysteem volgens de ISO 14000 norm op te zetten. Al snel werd mijn takenpakket aangevuld met veiligheid en gezondheid en werd ik EHS (environment, health & safety) manager bij Borax, dat onderdeel uitmaakt van Rio Tinto: een internationaal mijnbouwbedrijf. Hier heb ik geleerd om internationale normen en eisen, gecombineerd met Nederlandse en Europese wetgeving te implementeren op een praktische wijze, met altijd een oog open voor hoe dit op de werkvloer uitpakt en in een continu veranderende en verbeterende omgeving.

De volgende stap was om dit op een Europees podium te doen:  ik ontdekte dat hoewel de wetgeving in de verschillende landen er heel anders uit kan zien, de verschillen in de praktijk minimaal blijken te zijn. Rio Tinto bracht mij een eerste kennismaking met een veiligheidscultuur programma. Het was aan mij om dit in Nederland maar ook in de andere Europese plants uit te rollen. Dit programma greep mij meteen, voor mij is het DE manier om met veiligheid om te gaan. Ik dacht toen nog dat Rio Tinto uniek was: ik had nog geen andere bedrijven gezien die op deze wijze met dergelijke programma’s bezig waren.

Ik koos ervoor om bij General Electric aan de slag te gaan, ook om mijn ervaring op het gebied van veiligheidscultuur en verbeterprogramma’s daar te implementeren. Bij GE slokte het veiligheidsmanagementsysteem, dat erg ver ontwikkeld is en erg veeleisend is, het meeste van de tijd op. Ik besloot te zoeken naar een partner , die mij kon helpen het programma dat ik in mijn hoofd had, bij GE uit te rollen. Ik vond deze partner in D&F. Al na ons eerste gesprek, bleken we volledig op één lijn te zitten en kon ik mijn passie delen. Nu het programma bij GE draait, hoop ik via D&F veel bedrijven te kunnen inspireren, altijd door middel van een programma op maat en op een praktische wijze.

Werken bij Safety Culture

Safety Culture is altijd op zoek naar nieuw talent. Onze collega’s leveren dagelijks een bijdrage aan het voorkomen van ongevallen bij bedrijven. Met passie voor veiligheid, ieder vanuit een eigen vakgebied, en indien nodig samen vanuit verschillende invalshoeken. Lijkt het je leuk om mee te werken aan een veiligere werkomgeving in de industrie?

Bekijk onze vacatures en mail of bel ons gerust!