Maak kennis met onze partners

D&F - part of Kader Consultancy & interim B.V. werkt samen met een aantal partners. Onderstaand treft u alle samenwerkingsverbanden aan met uitleg over de expertises.

 • VEILIGHEIDSLADDER®Veiligheidsladder®

  D&F is erkend kennispartner van de Veiligheidsladder®. Dit betekent dat wij voldoen aan de criteria vanuit het NEN en een concrete bijdrage leveren aan het doorontwikkelen en uitdragen van het gedachtegoed van de Veiligheidsladder®. D&F is actief betrokken bij de evaluatie- en organisatiebijeenkomsten en hanteert een gedegen aanpak in begeleidings- en adviestrajecten rondom de implementatie van de Veiligheidsladder.

Advies en training Veiligheidsladder®

Lees op onze website meer informatie over de Veiligheidsladder® en leer hoe u de veiligheid op de werkvloer kunt vergroten. Uiteraard kunt u ook deelnemen aan onze 1-daagse introductietraining NEN Veiligheidsladder®. Hier leert u met enkele praktische tips en handvatten veiligheid binnen uw organisatie te implementeren. Na de training kunt u direct aan de slag om een trede omhoog te klimmen op de Veiligheidsladder®.

 • EPSC (European Process Safety Centre)

  EPSC D&F Consulting B.V. is onderdeel van de Europese samenwerkingsorganisatie EPSC. Het EPSC is een kennisplatform waar verschillende organisaties vanuit de Europese chemische industrie en externe kennisexperts elkaar bijstaan op het gebied van veiligheidstechnologie en preventieve maatregelen op het gebied van veiligheid. Het gemeenschappelijke doel is om ongevallen in de Process Safety industrie volledig te voorkomen. Door het bundelen en delen van kennis, ervaring en expertise is het EPSC actief vanuit de meest actuele regelgeving, informatie en technologie op het gebied van Process Safety.

  Meer informatie over het kennisplatform EPSC kunt u vinden op de website: Klik hier 

 • TÜV Rheinland

  D&F Consulting is officieel ‘Cooperation Partner’ van TÜV Rheinland.
  TÜV Rheinland verzorgt als ‘Personel Certification Body’ de TÜV certificatie van cursisten die bij D&F Safety Academy deelnemen aan de opleidingen: Machine Safety Specialist (CE) & Functional Safety Specialist Machinery (SIL & PL). Na het afronden van de D&F opleiding én het succesvol afleggen van het examen ontvangen de cursisten de TÜV Rheinland Certified Qualification ofwel het TÜV persoonscertificaat.

  TÜV Rheinland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van onafhankelijke test- en keuringsactiviteiten en kent een historie en ervaring van meer dan 130 jaar. Een van de speerpunten van TÜV Rheinland is internationale Persoons Certificering.

  TÜV Rheinland beoordeelt de kwaliteit van producten, diensten, systemen, methoden, mensen en organisaties, vooral op functionaliteit, veiligheid, gezondheid en duurzaamheid.

 • Blanchard international

  Blanchard International is onderdeel van de Ken Blanchard Companies. De Ken Blanchard Companies is wereldwijd leider op het gebied van state-of-the-art interventies aangaande changemanagement, leiderschapsontwikkeling en serviceverbetering. Blanchard helpt bedrijven hun performance, productiviteit en resultaten te verbeteren.

  De Ken Blanchard Companies is opgericht met drie simpele doelen:
  1. Maak een verschil in levens van mensen
  2. Stuur op menselijke waarde en effectiviteit op de werkvloer
  3. Creëer toporganisaties

  De concepten en processen zijn vertaald in meer dan 18 talen en met veel succes geïmplementeerd in diverse organisaties over de hele wereld. Wij, als Blanchard, geloven dat de reden hiervan is dat onze concepten mensen raken -ze zijn logisch- en dat ze écht werken. Ons doel vandaag de dag blijft hetzelfde als het altijd al was:

  Het naar buiten brengen van de potentie en kracht van mens en organisatie door geïnspireerd leiderschap en goede performance managementtools.

  Voor meer informatie over Blanchard International kunt u terecht op de website: www.blanchardinternational.nl

 • ADRIBA (Aubrey Daniels Research Institute fot Behavior Analysis)

  ADRIBA en D&F Consulting werken samen. Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis (ADRIBA) is een platform voor de wetenschappelijke verdieping, verbreding en verspreiding van de gedragsanalyse. ADRIBA heeft als doel wetenschappelijke inzichten met betrekking tot effectief gedrag geschikt te maken voor toepassing in het bedrijfsleven. Het credo van ADRIBA luidt ‘shaping performance’. Sinds november 2013 werkt D&F Consulting samen met ADRIBA.

  Prestatiegedrag is uitstekend geschikt om de strategie te vertalen naar gedrag en uitvoering zodat de resultaten naar een hoger niveau gaan. Het verbeteren van prestaties zien we het best verlopen via het principe van shaping. Ofwel; iedere keer een stapje beter. We stellen daarbij hoge doelen, maar beginnen met een laag subdoel. Net als de topsporter die de lat steeds hoger legt en uiteindelijk tot topprestaties komt, maar uiteindelijk wel met een realistisch en haalbaar subdoel aan de training begon.

  ADRIBA voert actief beleid om mensen op te leiden en aandacht te vragen voor een andere manier van managen en sturing op gedrag dan de huidige praktijk vaak laat zien. De inzichten hebben zich inmiddels op talloze manieren in zeer diverse praktijksituaties en via uitgebreide wetenschappelijke toetsing bewezen als zeer effectief in het veranderen van gedrag.

  De gedragsanalyse is een interdisciplinair wetenschapsgebied dat onderzoek doet naar de omgevingsinvloeden die gedrag op systematische wijze beïnvloeden. De term die ADRIBA ervoor hanteert is OBM. Dit staat voor Organizational Behavior Management. Met name wordt gekeken naar de effecten van beloning en straf op prestaties en plezier. Hierbij gaat het niet (alleen) om financiële beloningen, maar ook om sociale, non-materiële beloningen op het dagelijks presteren.

  Voor meer informatie over ADRIBA kunt u terecht op de website: klik hier

  .
 • W.E.S.P. (Working Equipment Safety Platform)

  De vakgroep W.E.S.P., onderdeel van de NVVK (Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde) heeft als doel het bevorderen van de ontwikkeling van de veiligheidskunde en het vergroten van de vakkennis van de leden. De W.E.S.P. richt zich op arbeidsmiddelen en machines.

 • Convenantenwerkgroep "De Menselijke Factor"

  De menselijke factor is een samenwerkingsverband van de beroepsvereniging  van alle kerndeskundigen (NVVK, BA&O, NVvA, NVAB) en richt zich op veiligheidscultuur en -gedrag ofwel “zachte veiligheid”.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340