Sectoren & Klanten - Voedingsmiddelen

Algemeen

In de voedingsmiddelen en drankenindustrie zijn veel risico's op de werkvloer aanwezig. Opvallend is dat de hygiëne risico's vaak beter zijn beheerst dan machineveiligheidsrisico's. Efficiency en effectiviteit in productie zijn bepalend om standaarden m.b.t. beschikbaarheid en kwaliteit te kunnen handhaven.

D&F Consulting is autoriteit binnen dit marktsegment. Onze toegevoegde waarde ten aanzien van Machine- en Explosieveiligheid wordt door onze klanten als uitermate praktisch ervaren.

D&F is actief bij:

  • Groeten en fruit
  • Vleesverwerkende industrie
  • Zuivel en kaas
  • Soepen en conserven
  • Beverages
  • Snoep, koek en chips
  • Brood en banket

 

De focus van D&F ligt op een tweetal adviesgroepen: Machine- en Explosieveiligheid enerzijds en Behaviour Based Safety anderzijds. Door deze adviesgroep worden consultancy, training en software-implementaties uitgevoerd.

Adviesdiensten:

 

Veel voorkomende machines

  • vulmachines
  • mengers
  • pompen
  • stansmachines
  • opvoerschroeven
  • snijmachines
  • stapelaars
  • transportbanden
  • drogers
  • verpakkingsmachines
  • bedrukkingmachines

Specifieke risico's

Machines in de voedingsmiddelen en drankenindustrie zijn vaak groot, onoverzichtelijk en hebben veel bewegende delen. De machines zijn over het algemeen opgesteld in de vorm van een productielijn. Draaiende machines produceren vaak veel lawaai.

  • beknellinggevaar bewegende delen
  • intrekgevaar door tegen elkaar in draaiende rollen
  • gevaar voor verbrijzelen door bewegende delen
  • gevaar voor contact met delen onder spanning
  • gevaar voor contact met hete delen
  • gevaar voor vallen van trappen of bordessen
  • snijgevaar door messen, scherpe delen of glas
  • brand- en explosiegevaar door gevaarlijke stoffen of poeders
  • gezondheidsproblemen door inademen gevaarlijke stoffen
  • gezondheidsproblemen door hygiëne risico's

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340