Vacature Consultant Explosieveiligheid

D&F Consulting is op zoek naar een ervaren medewerker voor consultancy trajecten gericht op ATEX- en procesveiligheid bij onze klanten.

D&F Consulting heeft de ambitie binnen de industriële omgeving incidenten te voorkomen. Middels onze adviesdiensten, trainingen en software adviseren wij bedrijven over veiligheid en gezondheid, de organisatie en hun werkomgeving. Ons doel is daarbij altijd om een veilig werkklimaat te creëren en vervolgens te behouden. 

 

 

Vanuit onze technische grondslag zijn we groot geworden. Uniek zijn we echter doordat we in de driehoek ‘techniek – organisatie – mens’ acteren. Enerzijds zijn we gespecialiseerd in technische veiligheid (machine- en procesveiligheid). Anderzijds spelen veiligheidsmanagement en veiligheidscultuur en –gedrag een belangrijke rol in onze dienstverlening. Wij werken aan het duurzaam verbeteren van een veilige en gezonde werkomgeving binnen organisaties en voor mensen. Daarbij heeft onze organisatie zich in 20 jaar tijd ontwikkeld tot een kennisintensieve omgeving voor bijzondere en uitzonderlijke mensen. Middels 32 professionals werken we momenteel voor de top-500 bedrijven in de industrie voornamelijk binnen Nederland, en dit is groeiende.

Functie-omschrijving

Als ATEX Consultant ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van consultancy-trajecten, gericht op adviseren over de beheersing van explosie risico's in het kader van ATEX productrichtlijn en ATEX sociale richtlijn (ATEX 153 en ATEX 114).

De volgende werkzaamheden komen aan bod in de functie van ATEX Consultant: 

 • Explosieveiligheid (ATEX 153 en 114);
 • Opstellen van Explosieveiligheidsdocumenten, ontstekingsbron analyses, zoneringen en pva's;
 • Audits uitvoeren van bijbehorende beheerssystemen en rapporteren met, desgevraagd, mogelijke verbetervoorstellen;
 • Trainingen geven en mensen coachen bij het uitvoeren van hun ATEX taak;
 • Zorgdragen voor kennisoverdracht via o.a. workshops, presentaties en cursussen;
 • Elektrotechnische inspecties;
 • Project management.

Functie-eisen

Voor deze vacature zijn we op zoek naar kandidaten met het volgende profiel:

 • HBO werk- en denkniveau met een technische achtergrond;
 • Ervaring met ATEX 114 en ATEX 153 en het opstellen van Explosieveiligheidsdocumenten.
 • Ervaring met (veiligheids) managementsystemen is een pré;
 • 3-5 jaar ervaring in bovenstaande aandachtsgebieden.

WIJ BIEDEN

Onze consultants werken landelijk. Daarom speelt het Flex-werken bij ons een erg belangrijke rol. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel en onze consultants besteden minimaal 4 uur per week aan hun eigen ontwikkeling en kennisdeling met collega’s. Je werkt vanuit huis (in de cloud) of vanuit de klant. Daarnaast zijn er contactmomenten op het hoofdkantoor in Breda en op onze diverse flexibele werkomgevingen in Nederland. 

Onze organisatie biedt je een bruto maandsalaris dat ligt tussen de 3.500,- en  5.500,- euro (afhankelijk van de ervaring) aangevuld met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteer nu

 • Klik hier, vul ons sollicitatieformulier in en upload jouw sollicitatiebrief & CV.
 • D&F Consulting B.V., ter attentie van: Sonja van der Wegen
  Bij voorkeur per e-mail aan: s.vanderwegen@denf.nl
 • Voor meer informatie bel ons via telefoonnummer 076-5040340 of www.denf.nl.

 


Trefwoorden voor deze vacature zijn:
Safety, management, consultant, procesveiligheid, technisch, elektrotechnisch, ontstekingsbron analyse, landelijk, Nederland, machineveiligheid, process safety, ATEX Consultant, Explosieveiligheidsdocument, Explosieveiligheid, ATEX 114. ATEX 153, ATEX 95, ATEX 137, ATEX Richtlijn, ATEX 114 Richtlijn, ATEX 153 Richtlijn .

 

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340